Logga_Resterkocken.jpg

Elever tävlar i minskat matsvinn

För andra året i rad kan elever i Ystads årskurs 4-9 tävla i Resterkocken och vara med och minska matsvinnet samtidigt som de tävlar om pengar till klassresan eller en klassfest.

Elever tävlar i Resterkocken och minskar matsvinnet

Visste du att en femtedel av all mat som hushållen köper hem slängs? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. För andra året i rad kan elever i Ystads årskurs 4-9 tävla i Resterkocken och vara med och minska matsvinnet samtidigt som de tävlar om pengar till klassresan eller en klassfest. Tävlingen pågår 1 oktober – 1 december 2018.

 

Om Resterkocken

Resterkocken är en matlagningstävling för barn och ungdomar i årskurs 4–9 i södra och nordvästra Skåne. Tävlingen syftar till att öka kunskapen kring hur vi kan minska matsvinnet genom att släppa loss kreativiteten kring hur matrester, livsmedel med kort hållbarhet eller skafferivaror kan användas.

Resterkocken är ett initiativ och av Sysav, NSR och LSR med ägarkommuner.

 

Tävlingen

Tävla som klass, grupp eller individuellt. De tävlande skickar in sina bästa restrecept på http://www.resterkocken.se. Tävlingen pågår 1 oktober – 1 december 2018.

 

Så här tävlar du

Det hela är enkelt. Laga något riktigt smaskigt av matresterna i kylen, rädda mjölken med kort utgångsdatum eller leta fram förra årets grötris i skafferiet och gör ett supersmarrigt mellanmål. Fota, filma eller skriv ner receptet och voilá – du är en resterkock!

 

Priser

1:a pris
Vinn 3 000 kr till klasskassan!

2-23:e pris
Presentkort värt 900 kr från Matsmart till klassen! (priset är inkl. frakt)

 

Läs mer om Resterkocken på avfallsenhetens sidor eller gå in på www.resterkocken.se


Resterkocken - tävling

Publicerad 2018-09-18