Kulturpristagarna 2018 är utsedda

Ystads kommuns kulturpris 2018 tilldelas Sommarteatern. Årets stipendiat är William Schmatz och Jan-Åke Wahlfrid får utmärkelsen kultureldsjäl.

Ystads kommuns kulturpris 2018

Sommarteatern har en 15-årig historia av engagemang och kreativitet. Föreningen når den viktiga målgruppen barn och unga samt lockar både killar och tjejer. Sommarteatern håller en imponerande kvalitet i alla delar under en kompetent ung ledning.  Föreningen består av entusiaster med stort engagemang som ger allt. Deltagarna får vara både musiker, dansare, skådespelare, scenbyggare, kostymörer och maskörer.  De får med sig gemenskap, glädje och självkänsla. Besökarna strömmar nyfiket till föreställningarna som blir bättre år efter år.

Sommarteatern_Herkul

Ystads kommuns kulturstipendium 2018

William Schmatz är en ung men redan erfaren estradör, showartist, skådespelare, kulturarrangör, konferencier och programledare.  I sitt värdskap får han människor att slappna av och känna sig välkomna. Han rör sig hemtamt i skiftande sammanhang i Ystad och Europa och tar sig an sina olika roller med bravur. Framåt, modig, engagerad, rolig – William tar alla chanser att få utöva sin kreativitet och sitt ledarskap.

william_schmatz

Kultureldsjäl 2018

Jan-Åke Wahlfrid är en passionerad förmedlare av kulturhistoria, med ett stort hjärta för hembygden. Denna eldsjäl ger visningar, bland annat på Klostret i Ystad och i Örumshuset, som är alldeles utöver det vanliga. Med outtröttlig energi gör Jan-Åke berättelserna så levande att man nästan ser, doftar, hör, känner det som förmedlas.

Pristagarna blir firade på Kulturfesten som äger rum på hotell Continental du sud den 27 november kl 19.

Läs mer om kulturpriserna här.

Publicerad 2018-10-17