Kursavslutning för Senior Sport School

Den 29 maj var det avslutning för vårens upplaga av Senior Sport School – en populär satsning med lång kölista.

På Seniorernas Hus (Göken) bjöds det på tårta och god stämning när vårens upplaga av Senior Sport School avslutades på onsdagen.

Skolan är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Ystads kommun med syftet att främja ett gott och hälsosamt åldrande. Utgångspunkten är de fyra hörnpelarna social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

– De 25 deltagarna har under 12 veckors tid träffats två gånger i veckan och provat på olika idrotter som t ex friidrott, skytte och orientering. De har också lagat mat och haft föreläsningar på temat hälsa, säger Alexander Strömberg, vikarierande fritidskonsulent i kommunen.

Skolan är mycket populär och det står över 60 personer i kö till nästa kursomgång. Alexander berättar vidare att det varit härlig stämning i gruppen, och att deltagarna verkar mycket positiva och nöjda med vårens kurs:

– Jag märker redan att den genererat nya nätverk: flera deltagare har fått vänner för livet och ska fortsätta ses efter kursen. En glädjande nyhet är att PRO som en följd av bl a Senior Sport School, kommer att starta gå-fotboll i höst. Det ser jag fram emot att få följa, säger Alexander.

Mer information och detaljer om kursomgångar framöver finns på ystad.se/seniorsportchool.

Publicerad 2019-05-29