Välkommen på chokladprovning

Kan våra chokladinköp motverka fattigdom och barnarbete? Välkommen till en chokladprovning 16 oktober där vi tar vi upp frågor som denna och lär oss mer om kakaoindustrin, Fairtrade-märkningen och hållbarhet i praktiken.

Choklad
Hur är det att vara kakaobonde? Vad innebär Fairtrade? Och kan våra chokladinköp verkligen motverka fattigdom och barnarbete?

Det tar vi upp när vi pratar om och inte minst smakar på Fairtrade-märkt choklad. Med hjälp av de olika chokladkakorna lär vi mer om kakaoindustrin, Fairtrade-märkningen och hållbarhet i praktiken.

Varmt välkommen till en chokladprovning som gör skillnad!

Shysst choklad, godare värld!

Hur är det att vara kakaobonde? Vad innebär Fairtrade?

Datum/tid: Tisdag den 16 oktober kl. 18.30-19.30

Plats: Ystad stadsbibliotek, Surbrunnsvägen 12 Ystad

Chokladprovningen hålls av Emily Turgman Gruian, föredragshållare och utbildare med fokus på Fairtrade och medveten konsumtion. Hon driver företaget All Rights Consulting, allrights.se.

Anmälan* görs till: carolina.palm@ystad.se

Vid anmälan anges:

Namn, adress e-post och telefonnummer och om du har någon födoämnesallergi.

Detta då chokladen kan innehålla mjölkprodukter och sojalecitin, samt spår av: jordnötter, nötter, mandlar, gluten, soja, mjölkprodukter och ägg.

Sista anmälningsdag:

Fredag den 12 oktober

Observera att föranmälan krävs då det är begränsat antal platser.

Den bekräftelse som skickas ut via e-post är din biljett så ta med denna.

*Genom att anmäla dig till ovanstående evenemang samtycker du till att Ystads kommun behandlar dina uppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna raderas efter evenemanget genomförts. För mer information se Ystads kommuns hemsida ystad.se/gdpr

Chokladprovningen är kostnadsfri och en del av Fairtrade City Ystads arbete för att främja rättvis handel och etisk konsumtion. Om du inte kan komma är det viktigt att du avbokar senast 24 timmar innan start. Om du uteblir och inte har avanmält dig i tid utgår en avgift på 100 kr. Du kan också skicka en ersättare i ditt ställe, då utgår ingen avgift.

Publicerad 2018-09-28, Uppdaterad 2018-10-05