Mina_sidor.jpg

Digital ansökan till förskola och fritidshem på Mina sidor

Sedan i juli kan föräldrar ansöka till förskola och fritidshem helt digitalt via en e-tjänst på ”Mina sidor”. Men det finns fler e-tjänster, t ex bokning av lokaler och anmälan till simskola. Ytterligare tjänster är på gång under hösten.

Förutom att ansöka om platser kan man via e-tjänsten ”Skola och förskola” lämna in schema, ansöka om eller säga upp en plats, följa ärenden och ändra kontaktuppgifter och inkomst.

– Genom e-tjänsten som ligger på Mina sidor har det blivit enklare för föräldrar att ha kontakt med oss, säger Margareta Persson på kultur- och utbildningsförvaltningen.

Den som vill börja använda Skola och förskola ska använda sin e-legitimation som man skaffar via sin bank. Det är viktigt att ange sin e-postadress och kontrollera sina kontaktuppgifter, så att personalen kan nå föräldrarna vid en eventuell akut händelse.

E-tjänsten Skola och förskola är en av flera tjänster som finns på Mina sidor. En länk till Mina sidor hittar man längst upp till höger på Ystads kommuns webbplats eller adressen www.minasidor.ystad.se. När man använder Ystads kommuns e-tjänster hanteras personuppgifterna enligt dataskyddsförordningen.

Fler tjänster finns på Mina sidor. Under fliken ”Skola och förskola” kan man logga in på V-klass, Ystads skolors lärplattform. Fler tjänster finns på plats, bland annat kan man lämna medborgarförslag, boka kommunens lokaler och anmäla till simskola. Kommande tjänster är bland annat Vaccinationsmedgivande, Ansökan till tomtkö och Ansökan till Kulturskolan – alla helt digitala tjänster.

Publicerad 2018-09-03