FA-bilen_bild1.jpg

Farligt Avfall-bilen i Ystad 25 mars

Den 25 mars besöker Farligt avfall-bilen Österportstorg kl. 17-18 och Missunnavägen 11 kl. 18.30-19.30. Farligt Avfall-bilen är en specialutrustad lastbil med chaufför och kemist. Här kan hushållen kostnadsfritt lämna sitt farliga avfall, inklusive mindre elavfall.

Farligt avfall-bilen tar bland annat emot:
• Kemikalier och sprayflaskor
• Småbatterier
• Bekämpningsmedel klass 3
• Bilbatterier
• Färg-, lack- och limrester samt nagellack
• Oljor (spillolja, dieselolja) och oljefilter
• Kvicksilverhaltiga material
• Ljuskällor (t.ex. glödlampor)
• Lösnings- och rengöringsmedel
• Elavfall upp till en mikrovågsugns storlek

Farligt Avfall-bilen besöker Ystads kommun fyra gånger under året. Nästa gång Farligt Avfall-bilen besöker Ystads kommun är den 25 juni. Då besöker Farligt Avfall-bilen Nybrostrand, på Örnvägen vid återvinningsstationen, kl. 17-18 och Löderup, på Storgatan 31 vid Lantmännen, kl. 18.30-19.30.

Påminnelse via SMS!
SMS:a sysavystad till 71350 så får du en kostnadsfri påminnelse när Farligt Avfall-bilen kommer till Ystad. Start av prenumeration kostar som ett vanligt SMS.

Läs mer om Farligt Avfall-bilen på på sysav.se.

Publicerad 2019-03-12