Veckans gästredaktör

@shareystad: Våra gästredaktörer presenterar sig:

Jessica M, gästredaktör för @shareystad v. 40, 2013Veckans gästredaktör v. 40, 30 sept - 6 nov 2013:
Jessica M

Mitt namn är Jessica och jag har nyligen gått in i studiernas värld. När jag inte sitter med blicken i böckerna är jag en aktiv tjej som helst aldrig sitter still. Långa promenader i skogen (med kameran förstås,) löpning, yoga och ridning är samtliga aktiviteter jag tillägnar mycket av min fritid till.

‪Under min vecka som gästredaktör kommer ni bl.a. få följa med ut i naturen och möta Ystad ur en aktiv synvinkel.

 

Monika Hansson, gästredaktör för @shareystad v. 39, 2013Veckans gästredaktör v. 39, 23 - 29 september 2013:
Monika Hansson

Jag heter Monika och har fått förmånen att bli gästredaktör v 39. Då börjar hösten göra sig påmind igen och jag ska försöka skildra den genom mina foton. Min fritid är full av olika kreativa projekt. Just nu renoverar jag gamla fruktlådor!

Såklart går jag aldrig utanför huset utan att ha min kamera med mig. Ett intressant eller spännande fotoobjekt kan ju dyka upp var som helst.

Jag önskar alla #shareystad-följare en mysig höst. /Mukki_

 

Fredrik Ryngberg, gästredaktör för @shareystad v.  38Veckans gästredaktör v. 38, 16 - 22 september 2013:
Fredrik Ryngberg

Mina bilder avspeglar våra promenader med våra hundar och den omgivningen vi rör oss med dem. Sen tränar jag en del och är ofta ute och cyklar en del vilket man också kommer se i mina bilder. Då man som jag är iväg mycket och jobbar uppskattar man saker i sin omgivning på annat sätt både natur och staden man bor i. Så mina bilder kommer mycket till att visa på Ystads natur men också stadskärna.

 

Emelie Sjöström, gästredaktör för @shareystad v. 37, 2013Veckans gästredaktör v. 37, 9 - 15 september 2013:
Emelie Sjöström

Jag bor med min sambo i centrala Ystad. För det mesta hittar ni mig bland parfymer och makeup på Parelle där jag jobbar som butiksansvarig. Skulle jag inte vara i affären hittar ni mig nog på någon av Ystads fik, restauranger eller butiker.

Min vecka kommer handla om just detta, Ystads fantastiska utbud av butiker och matställen.

 

Elisabeth Nilsson, gästredaktör för @shareystad v. 36, 2013Veckans gästredaktör v. 36, 2 -8 september 2013:
Elisabeth Nilsson

Trebarnsmamma som gillar att fotografera och läsa deckare. Jag bor och jobbar i byarna öster om Ystad och kommer att dela med mig av vyerna därifrån.

Ett litet Wallandertema funderar jag också på, vi får väl se vad det blir!

 

Lotte Nilsson, gästredaktör för @shareystad v. 35, 2013Veckans gästredaktör v. 35, 26 aug - 1 sept 2013:
Lotte Nilsson

Jag är en person som gillar att se en röd tråd genom allt jag tar mig för. Jag tycker om att se det lilla i det stora och växer med utmaningar. I mitt arbete på Avfallsenheten här i kommunen försöker jag omvandla teori till verklighet och under min vecka som gästredaktör kommer ni att få se Ystad med omnejd ur ett sopperspektiv=) men också inslag av andra bilder som jag tycker ger ett lugn eftersom jag tycker att det är viktigt att finna lugnet i sig själv för att kunna hålla fokus i vardagen. Varmt välkomna att följa mig under en veckas tid!

 

Sanne Brattlund, gästredaktör för @shareystad v. 34 2013Veckans gästredaktör v. 34, 19 - 25 augusti 2013:
Sanne Brattlund

Glad och energisk tjej och en riktig Instagramnörd sedan ett år tillbaka. Jag bor i Malmö, men med en stor kärlek till Ystad och Nybrostrand där jag spenderar mycket av min lediga tid. Älskar strandpromenader, hundar, fotografering, natur och Ystads små vackra gator som ni kommer få se under min vecka som gästredaktör. Jag ser fram emot att få dela med mig av mitt Ystad. Jag hoppas ni följer med mig! /Sanne, instagram: sannebrattlund

 

Maria Meissner Berg, gästredaktör för @shareystad v 33, 2013Veckans gästredaktör v. 33, 12 - 18 augusti 2013:
Maria Meissner Berg

Jag är en fotointresserad företagare och trepojksmamma. Guidar på Charlotte Berlins museum och driver Havsglas Sverige som gör smycken från havet. Veckans bilder kommer att handla om historiska miljöer, havet och livet i ett hus på landet strax väster om Ystad. Varmt välkommen att följa med mig en vecka!

 

Nicole Areskoug, gästredaktör för @shareystad v. 32, 2013Veckans gästredaktör v. 32, 5 - 11 augusti 2013:
Nicole Areskoug

Jag är en blivande samhällsvetare med en förkärlek för det fulsköna, för landsvägen, för havet och för allt det oväntade man stöter på någonstans där emellan. Under min vecka som gästredaktör kommer jag att ta er med till mina favoritspots i och utanför Ystad. Jag sommarlovar pittoreska ystadgränder, vidöppna skånevyer och kanske en och annan bild på villovägar.

 

Lena Birgersson, gästredaktör för @shareystad under vecka 31, 2013Veckans gästredaktör v. 31, 29 juli - 4 augusti 2013:
Lena Birgersson

Under Ystad Sweden Jazz Festival jobbar jag på festivalens presscenter med att hjälpa jazzjournalister från alla håll och kanter till rätta. På festivalens Facebooksida berättar jag om dessa och på Ystads Instagramkonto @shareystad lägger jag upp bilder från festivalen. Det blir bilder från konserterna, på artisterna och besökarna. Det är tredje året jag jobbar med jazzfestivalen och dessa dagar är för mig några av årets bästa . I vanliga fall arbetar jag som frilansjournalist med Lund som bas.


Lena kommer att dela redaktörskapet för @shareystad med Göran Sagstuen, som till vardags jobbar på Radio Active. I vanliga fall brukar han förknippas med melodifestival, så det ska bli intressant att se hur han tolkar en jazzfestival i bilder.

 

Gästredaktör för @shareystad v. 30, Fredrik Romanov ÅhsbergVeckans gästredaktör v. 30, 22 - 28 juli 2013: Fredrik Romanov Åhsberg

Jag är en hårt arbetande servitör som under terminerna pluggar mänskliga rättigheter och statsvetenskap vid Lunds Universitet. Med mina bilder vill jag belysa allt från politik till strandhäng och vad man som ung kan göra för att bedriva tiden i vårt vackra Ystad!

 

Jonas Olsson, gästredaktör för @shareystad v. 29 2013Veckans gästredaktör v. 29, 15 - 21 juli 2013:
Jonas Olsson

Jag har nästan ett ohälsosamt stort intresse för bildbehandling och foto;) och under min vecka som gästredaktör hade jag tänk försöka mig på temat ”En myras perspektiv på Ystad”. För mig är Ystad en helt fantastisk stad fylld med historia och charm, en stad där jag och min familj trivs.

 

Anne Eiman Larsson, gästredaktör @shareystad v. 28 2013Veckans gästredaktör v. 28, 8 - 14 juli 2013:
Anne Eiman Larsson

Jag har alltid haft ett fotointresse, men sedan iPhonen kom in i mitt liv har intresset för fotografering ökat markant! Dokumenterar det mesta och älskar att se det stora i det lilla. Är både Instagramfrälst och har en egen blogg där jag fångar ögonblick. Under min gästredaktörsvecka kommer jag att bjuda på mina guldkorn i Ystad samt mina guldstunder just denna vecka. Ska försöka att visa Mitt Ystad på så många sätt som möjligt. Enjoy my moments!

Veckans gästredaktör v. 27, 1-7 juli 2013:
Luchinda Wollin

103% entreprenör med 104% färgsprakande energi. Luchinda är en ung egenföretagare med hjärta för subkulturer och livsharmoni.
Luchinda fick Ystads kommuns kulturstipendium för 2012.

 

Martina SoomroVeckans gästredaktör v.26, 24 – 30 juni 2013:
Martina Soomro

Till vardags jobbar jag som lärare på Kunskapsskolan, men under min första semestervecka kommer ni få följa med mig och min familj på våra upptåg i vackra Ystads kommun.

Trots våra 11 år här så upptäcker vi fortfarande nya platser, som vi vill dela med oss av. Det lär bli en blandning av hav, strand, skog och stad.

Veckans gästredaktör vecka 25, 17-23 juni:
Emelie Holstein-Krag

Trots en hektisk vardag med jobb på ett blomstrande Olof Viktors, så tar jag chansen att stanna upp och njuta av tillvaron. Med mitt stora intresse för fotografi så finns där inte en sekund jag inte är utan en kamera att fånga ögonblicken med. Mitt Ystad är alla dessa saker vi kan gå förbi varje dag och som ibland bara väntar på att bli upptäckta, oftast hittar jag det i vår vackra natur och arkitektur.

 

 

Veckans gästredaktör vecka 24, 10-16 juni: Anna Jensen

Ystadbo sedan barnsben och frilansskribent med fotointresse som hobby. Jag har en förkärlek för de små vardagsglimtarna och är en riktig Instagramnörd. Under min vecka lär jag ta både natur- och stadsbilder, men man vet aldrig.

Ystad har tusen sidor, så ögonblicket får bestämma motivet!

 

Veckans gästredaktör vecka 23, 3-9 juni: Annajohanna Månsson är projektledare för @shareystad, och är en av dem som svarar i andra änden på adressen shareystad@ystad.se. Jag är född i Ystad, är en bildintresserad person som gillar att fotografera, och som alltid är redo att fånga nästa ögonblick. Förutom att fotografera tycker jag om att möbeltapetsera, måla tavlor och riva i tidningar efter inspiration. Jag är en van instagrammare med många uppladdningar på mitt samvete.

 

 

Länkar: Om du inte är van vid Instagram kan du lättast se bilderna på vår huvudsida på facebook facebook.com/ystadkommun eller med mobil http//a.pgtb.me/19cxM9. Längst ner på sidan ser du också de bilder som andra laddat upp och märkt med hashtaggen #shareystad.

Adressen direkt till Instagram är
https://www.instagram.com/explore/tags/shareystad

Publicerad 2013-10-11, Uppdaterad 2020-01-20