Arbetsplatserna

Information om arbetsområde och arbetsuppgifter

Arbetsplatserna finns inom olika områden i Ystads kommun.

Du kan inte söka en specifik arbetsplats utan kan erbjudas ett kommunalt sommarjobb. I ansökningsformuläret på webben finns möjlighet att skriva en kort presentation om dig själv.

Till flera av arbetsplatserna behöver du lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om det gäller just Dig, meddelar vi, när vi skickar besked om sommarjobben.

Arbetstiden är 4 timmar per dag.

Du måste ha fyllt 16 år när du vill börja sommarjobbet och du får inte fylla 18 år förrän efter det att du slutat.

Perioderna i år är:

Period 1 15/6–3/7

Period 1 innehåller 14 arbetsdagar med fyra timmar per dag, det vill säga 56 timmar. Midsommarafton är inte en arbetsdag och kan inte arbetas in.

Period 2 6/7–24/7


Period 3 27/7–14/8

Perioderna 2 och 3 innehåller 15 arbetsdagar med fyra timmar per dag, det vill säga 60 timmar.

Våra arbetsområden


Barnomsorgen

Arbetsplatserna är förskolor och fritidshem i hela kommunen. Här får du delta i aktiviteter tillsammans med barnen och personalen. Du får också hjälpa till med andra sysslor som personalen gör t.ex. att plocka undan och diska efter måltiderna, byta blöjor mm. Det är också vanligt att man har storstädning på sommaren.

Kulturområdet

Biblioteket – där du kan få sätta upp böcker, plasta in tidningar och böcker och även hjälpa till att laga böcker.

Ystads Teater - en av vår stads finaste byggnader. Här kommer att vara många olika föreställningar under sommaren och Du kan få hjälpa till både med förberedelser och i samband med föreställningarna. OBS! Kan vara en avvikande period.

Kök o restaurang

Arbetsplatserna är förskolor, fritidshem och äldreboenden i hela kommunen. Du får hjälpa till att förbereda maten och sedan ställa fram den. Och så förstås plocka undan och diska.

Praktiska verksamheter

Arbetsplatserna är skolor, förskolor, fritidshem, Parkavdelningen, Jobb o Fix och Sandskogens idrottsplats.

Här handlar det om att hjälpa till med underhåll på grönytor och byggnader, exempelvis måla, snickra, flytta saker, montera möbler, rensa ogräs och hålla rent och snyggt. Arbetet är både inomhus och utomhus.

Eftersom du på vissa av dessa jobb förflyttar dig mellan olika platser under dagen är det bra om du har en cykel eller moped.

Ystad Studios Visitor Center, YSVC

YSVC är ett nytt filmupplevelsecenter för familjer, skolor, grupper och andra besökare. Vi slog upp portarna i mars 2018 och här få besökaren uppleva och utforska filmens värld både framför och bakom kameran.

Man kan kliva rakt in i studiobyggen, se och prova rekvisita och skapa själv med professionell teknik och med hjälp av personalen. Man kan fördjupa sig i Mankells Wallander-värld, roa sig i Cirkus Imagos manege eller följa med på en rymdtur med Pax och gänget från Vintergatan. Här finns även ett kafé och en shop med filmsouvenirer. Vi behöver extrapersonal under sommaren som är engagerade, har stark servicekänsla och ett kundvänligt sätt. Ett krav är flytande svenska och engelska och att våga tala inför folk.

Uttagning kommer att ske genom intervjuer.

Gå in och läs mer på www.ystad.se/kultur/film-i-ystad/ysvc/

 

 

 

 

Publicerad 2019-03-28, Uppdaterad 2020-07-02