Gerillaslöjd

Temat möten, myter, makt och mänsklighet står i centrum när vi skapar konst för det offentliga rummet.

Välkommen på förberedande slöjdverkstad där vi arbetar med varierande textila tekniker och material tillsammans med konstnären Johanna Schartau. Bygg en textilskulptur, brodera ett budskap, limma ihop en trasselboll eller sticka en strumpa till en frusen lyktstolpe. Du väljer själv teknik och form utifrån intresse och förkunskaper. Vi välkomnar alla som vill delta, gammal som ung, erfaren eller nybörjare.

Tid: 30 september och den 14 oktober kl. 13-16. Plats: Konstmuseet. Föranmälan krävs.

Vi avslutar sedan med att utsmycka Åvallastråket med våra kreationer den 21 oktober. Där ingår vi i ett större gatukonstevenemang då det hålls öppna workshops i graffiti, gerillaslöjd och måleri med gatukritor, parallellt med utsmyckningen. Evenemanget är en del av Bästa Biennalen och konsten kommer att hänga uppe under hela perioden 21 okt- 5 november. Ni som inte har möjlighet att delta den 21 oktober är välkomna att lämna era kreationer så att de hängs upp under dagen.

Tid: 21 oktober kl. 13-16. Plats: Åvallastråket.

Johanna Schartau är konstnär och filmare, arbetar ofta projektbaserat med utgångspunkt från den personliga berättelsen. Film, fotografi, tryck, textil, skulpturala objekt är material och tekniker hon gärna använder i sitt konstnärskap. http://www.johannaschartau.se/

Välkommen med din anmälan till susann.roos@ystad.se om du vill delta i de förberedande verkstäderna 30 september och/eller 14 oktober. Vill du enbart komma den 21 oktober krävs ingen anmälan.

 

Publicerad 2017-09-11