Gatukonstworkshop: Möten, myter, makt, mänsklighet möter kaos!

Bästa Biennalen! Kom och måla graffiti, skapa textilbomber, rita en gigantisk gatuteckning eller häng med oss i pysseltältet på Åvalla! En kreativ fest för alla åldrar.

Vad uppstår när graffiti, gerillaslöjd och gatukritor möts? Blir det kaos? Eller en härlig mix av gatukonstens olika uttryck? Välkommen på öppen workshop med inbjudna konstnärer. Ta chansen att prova olika material och tekniker. Måla med sprayfärg, bygg en textilskulptur, rita en gigantisk gatuteckning, brodera ett budskap, eller sticka en strumpa till en frusen lyktstolpe. Du väljer själv teknik och form utifrån intresse och förkunskaper. Vi välkomnar alla som vill delta, gammal som ung, erfaren som nybörjare. Ta med din kreativitet! Vi står redo med material, kunskap, pysseltält och härligt häng på Åvalla. Evenemanget är en del av Bästa Biennalen!

Lördag 21 oktober kl 13-16

Plats: Åvallastråket, Ystad

Hitta hit: Åvallastråket, eller Åvallagången, är det stråk som går mellan Ystad Arena och Ystads stadsbibliotek.

Viktigt! Vill du måla graffiti så kom i oömma kläder som tål färgstänk. Är du under 12 år är du välkommen i vuxens sällskap.

Om konstnärerna

Med en färgrikedom och ett stort känsloregister förmedlar Ruskig sina målningar runt om i hela världen. Motivet är ofta ansikten och ämnet är sociala och livsbejakande projekt som att hjälpa mäniskor att hitta jobb eller kärleken. På Åvalla håller han  graffitiworkshop. ruskig.org

Johanna Schartau är konstnär och filmare, arbetar ofta projektbaserat med utgångspunkt från den personliga berättelsen. Film, fotografi, tryck, textil, skulpturala objekt är material och tekniker hon gärna använder i sitt konstnärskap. På Åvalla håller hon workshop i gerillaslöjd. johannaschartau.se

Annika Mattsson konstnär och erfaren konstpedagog som arbetar med många olika material. Annika sätter alltid barnets kreativitet främst och anpassar det pedagogiska arbetet efter individen och platsen så det blir lustfyllt och utvecklande. På Åvalla håller hon workshop med gatukritor.

Bilder på gatukonst och konstnärer

Publicerad 2017-09-14