Avallafestivalen_toppbild.jpg

Åvallafestivalen

Här finns info om vad vi gjorde på Åvallafestivalen juni 2018. Förhoppningsvis ses vi på Åvalla även 2019!

Ystads unga kulturfestival med massor av musik, happenings och olika aktiviteter på Åvallastråket, Stadsbiblioteket och Ungdomens hus. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet!
 

Öppen scen på Amfiscenen – För dig som vill uppträda själv!

Framför din egen akt på scen med professionellt ljud och ljus. Sång, dans, poesi, nycirkus eller något helt annat – du bestämmer!  Till ditt förfogande finns en jury som ger dig respons på ditt framträdande. Juryn består av Frida Green (Talang), Charlotta Blom (kulturchef & körledare) och Carola Gillheim (Studio Danza).

På scenen – Fler artister

Hampus Hedström – Influencer med egen Youtube-kanal där han laddar upp ett humorklipp i veckan. Blandar stand-up med föreläsning om hur man når sin dröm oavsett mål.

Shirin - En sensationell röst, en färgstark personlighet och en begåvad låtskrivare som är aktuell med ”That Beat”, ” Love like Chemicals” och ”Together We Are Weak”.

Studio Danza – Dansglädje och överraskningar från Ystads eminenta dansstudio.

Kvinnliga situationen - Ett mångsidigt hiphop-crew med bas i Malmö, verksamma både på och utanför scenen. De gör gig och workshops, med en röd tråd: Hip Hop som aktivism.

Workshoppar - Kreativa verkstäder där du utforskar olika konstnärliga uttrycksformer

Hiphopworkshop med Kvinnliga situationen – Lär dig mer om hiphopens historia, aktivism och hur en skriver raplåtar samt experimentell dancehallworkshop inne på biblioteket.

Graffitiworkshop med Ruskig - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger och möt konstnären som uppmuntrar alla att stå för det fria ordet, tänkbart som otänkbart.

Kreativ verkstad i ateljétältet – Gör din egen vimpel med Ystads konstmuseum och konstnären Johanna Schartau samt pedagogerna Anna Norberg och Madelene Oldeman. Dessutom! Screentrycksutställning!

Coachning inför öppen scen - Utveckla ditt scenframträdande med hjälp av Frida Green och Lisen Nilsson på Ungdomens hus.

Force Majeure - ett bunkerskräcklajv. Force Majeure är ett nybörjarvänligt lajv som passar både för dig som är intresserad av att prova på lajv och dig med mer erfarenhet.

Schysst häng

Festivalstämning på hela området med schysst häng i loungetältet, VR-upplevelser, aktiviteter med mötesplats KFUM, fika, mat, grillad korv med scouterna med mera! Ungdomens hus har öppet med grillning på innergården, småtävlingar med priser, fullt ös i skateparken, prova nya kickar och skateboards. Dessutom invigning av det nya spelrummet med sprillans nya speldatorer!

Club UG

Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Garanterad klubbstämning med alkoholfria drinkar och dj Suck-Ma-Titties på scen. Håll utkik efter Club UG representanter som under dagen delar ut gratis drinkbiljetter.

Dj Suck Ma Titties är Mattis, feministen från Ystad som gjort dj-karriär i Malmö där hon också jobbar med musik och jämställdhet. Hon återvänder nu till sin hemstad för att bjuda på en kavalkad av hits för er på Åvallafestivalen. Räkna med mycket Grrrlpower anthems från alla våra divor och RnB bangers från alla tider!

Publicerad 2018-05-14, Uppdaterad 2018-10-23