Skola

Den pedagogiska verksamheten utgår från Klostrets spännande historia och från museets utställningar med varierande teman. Museets pedagogiska verksamhet riktar sig i huvudsak till skolorna i Ystad, men andra intresserade är också välkomna.

Museipedagog med barn

Charlotte Berlins museum

Följ med på en visning i Charlotte Berlins hem på Dammgatan. Vi tittar på hennes hus och möbler från det sena 1800-talet. Vad var hon för person och hur såg Ystad ut vid den här tiden?

Visningstid ca 40 min.

Sten.jpg

 

 

 

Arkeologen på besök

På Klostret i Ystad har vi gott om arkeologiska fynd i samlingarna. Här finns också en arkeolog som gärna kommer ut till skolklasser i Ystads närområde och berättar om arkeologi. Under en lektionstimme pratar vi och stiftar bekantskap med arkeologiska föremål. Vi pratar om vad som skiljer arkeologi från historia och varför ämnet behövs. Gräver arkeologer bara, eller finns det annat att undersöka? Hur kan man veta var man ska leta och vad ska den göra som hittar ett fornfynd?

Besöket anpassas efter elevernas ålder och förkunskaper. Besöket är kostnadsfritt för skolgrupper inom Ystads kommun. För skolor i Ystads grannkommuner Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn tas en avgift på 300 kr.
Boka detta program direkt hos Tina Westergren på tel. 0411-57 72 61 eller tina.westergren(at)ystad.se

Frågor och bokning

Kostnad för visning på Charlotte Berlins museum är 300 kr per grupp.

För bokning och frågor, kontakta Klostrets reception, tel. 0411-57 72 86, klostret@ystad.se

Publicerad 2013-09-19, Uppdaterad 2021-09-17