Skola och visningar

Den pedagogiska verksamheten utgår från Klostrets spännande historia och våra varierande utställningar. Pedagogiken riktar sig i huvudsak till skolorna i Ystad, men andra intresserade är också välkomna.

Köket på Charlotte Berlins museum.Charlotte Berlins museum

Följ med på en visning i Charlotte Berlins hem på Dammgatan. Vi tittar på hennes hus och möbler från det sena 1800-talet. Vem var Charlotte Berlin och hur såg Ystad ut vid den här tiden?

Visningstid ca 40 min.

Kostnad för visning på Charlotte Berlins museum är 300 kr per grupp.

Fornfynd bland stenarArkeologen på besök - För tillfället erbjuds inte denna tjänst.

På Klostret i Ystad har vi gott om arkeologiska fynd i samlingarna. Här finns också en arkeolog som gärna kommer ut till skolklasser i Ystads närområde och berättar om arkeologi. Under en lektionstimme pratar vi och stiftar bekantskap med arkeologiska föremål. Vi pratar om vad som skiljer arkeologi från historia och varför ämnet behövs. Gräver arkeologer bara, eller finns det annat att undersöka? Hur kan man veta var man ska leta och vad ska den göra som hittar ett fornfynd?

Besöket anpassas efter elevernas ålder och förkunskaper.

Besöket är kostnadsfritt för skolgrupper inom Ystads kommun. För skolor i Ystads grannkommuner Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn tas en avgift på 300 kr.

Publicerad 2013-09-19, Uppdaterad 2022-04-20

Bokning

För bokningar kontakta Klostrets reception på:

Klostret@ystad.se

eller 0411-57 72 86 (12.00 - 16.00 vardagar)