Harkommernatten.jpg

Kulturgarantin

Ystads kommun vill att alla barn ska få kulturupplevelser, skapa själva och få möjlighet till ett upplevelsebaserat lärande i skolan.

Kulturgarantin för barn och unga i Ystad garanterar att alla barn som fyllt fyra år till och med gymnasiet åk 3, skall få vara med om minst en kulturupplevelse per läsår. I detta omfattas såväl kommunala som privata förskolor, kommunala skolor och friskolor.

Kultur o Utbildning arrangerar kulturutbudet som erbjuds varje läsår.
Kulturutvecklaren för barn o unga ansvarar för programläggning, samverkar med Kulturombuden som ingår i kulturnätsgrupperna Kultur i förskolan och Kultur i Skolan samt sköter insläpp vid föreställningar. 

Hur vet vi vilken kulturupplevelse vi får?

Aktuellt program med information om de kulturupplevelser som erbjuds finns på www.ystad.se/kulturgarantin vid terminstart. Där finns information om vilka program som är bokade för respektive ålder/årskurs.

Kulturutvecklaren mejlar listor till Kulturombuden över vilka tider alla grupper/klasser blivit tilldelade.

För att vi ska veta att informationen nått fram är det viktigt att ni bekräftar tiden ni blivit tilldelad genom att maila kulturutvecklaren för barn och unga.

Uppge vilken förskola/avdelning alt. skola och klass det gäller, och om antalet elever stämmer. Vi vill också ha namn/mail/telnr på ansvarig lärare för varje klass/grupp så vi vet vem vi ska höra av oss till om det skulle vara något.

Bekräfta att ni kommer!

Alla program är gratis och buss ingår för de skolor som behöver det. Mer information om bussar hittar ni här.

Kultur o Utbildning arrangerar kulturutbudet som erbjuds varje läsår.

Kontakt

Katri Johansson
Kulturutvecklare för Barn och Unga

Ystads kommun
Piparegränd 3
271 80 YSTAD

Tel: 0411-57 71 32

katri.johansson@ystad.se

Publicerad 2020-01-27, Uppdaterad 2023-01-17