Banner_basta_biennalen_2019.jpg

Forma framtiden!

Forma framtiden! Ett konstprojekt som utgår från människors tankar om framtiden. Bidra med dina idéer, bilder grejer. Vi vill veta vad du tänker! Eller gå med i unga konstnärsgruppen tellusfuture!

Människor och träd bildar en sol

Forma framtiden!

Om vi tänker på våra liv, våra saker, kunskaper, vanor, traditioner och värderingar: Vad har vi nu som vi verkligen vill behålla? Vad kan vi göra oss av med, vad behöver vi inte eller vill inte ha? Vad vill vi ta tillbaka som vi tappat bort de senaste decennierna? Välkommen att ta med en grej, en bild, en tanke, något som representerar de olika frågeställningarna. Vår unga konstnärsgrupp tellusfuture står redo att möta dig och omvandla det du tar med till konst.

Du kan även bidra med dina tankar och bilder på Instagram @tellusfuture eller använd #tellusfuture eller mejla susann.roos@ystad.se

Forma framtiden dyker upp på tre olika platser under höstlovet. Du hittar oss här:

Lördag 26 oktober kl 13-15

Vad har vi nu som vi vill behålla? Välkommen att ta med en grej, en bild, en tanke, något som representerar det du vill ska med in i framtiden.

Plats: Galleri Undantaget - Österlenvägen 1074, 276 45 Löderup

Tisdag 29 oktober kl 13-15

Vad kan vi göra oss av med? Välkommen att ta med en grej, en bild, en tanke, något som representerar det du tycker vi kan avvara.

Plats: Köpingebro bibliotek - Fredriksbergsvägen 4, 271 72 Köpingebro

Lördag 2 november kl 13-15

Vad vill vi ta tillbaka som vi tappat bort de senaste decennierna? Välkommen att ta med en grej, en bild, en tanke, något som representerar det du vill ta tillbaka från förr.

Plats: Tjörnedala konsthall - Tjörnedalavägen, 272 94 Simrishamn

 

Vill du arbeta kreativt tillsammans med andra i ett konstprojekt under höstlovet?

Vi söker dig som går i högstadiet eller gymnasiet och som är intresserad av konst och framtidsfrågor. Projektet utgår från människors tankar om framtiden. Med insikt om de stora omställningar som klimatförändringarna medför, och de ekonomiska och sociala kriser som kan uppstå, kommer framtiden i Skåne antagligen se radikalt annorlunda ut än idag. Därför ställer vi tre frågor kring hur vi vill att framtiden ska utformas (inspirerade av hållbarhetsforskaren Jem Bendell):

Om vi tänker på våra liv, våra saker, kunskaper, vanor, traditioner och värderingar 

1.      Vad har vi nu som vi verkligen vill behålla? 

2.      Vad kan vi göra oss av med, vad behöver vi inte eller vill inte ha? 

3.      Vad vill vi ta tillbaka som vi tappat bort de senaste decennierna?

Tillsammans med konstnärerna skapar ni konst utifrån dessa frågor. Slutresultatet kan bli en utställning, film, performance, presentation eller något helt annat, det är ni som bestämmer! Till er hjälp har ni besökare som även de funderat på framtiden. Vi uppmanar lokalbefolkningen att bidra till projektet genom att ta med sig en grej, en bild eller något annat som representerar deras tankar kring frågorna. Upplagt för spännande möten, intressanta diskussioner och kreativt skapande alltså!

Välkommen med din anmälan

Det går bra att anmäla sig till projektet även om man inte har möjlighet att vara med vid alla tillfällen. Anmälan och frågor till: Susann.roos@ystad.se eller 0709-477140.

Datum och plats för projektet under höstlovet är:

·         Lördag 26 oktober kl. 12-16 - Galleri Undantaget – Österlenvägen 1074, 276 45 Löderup

·         Tisdag 29 oktober kl. 12-16  - Köpingebro bibliotek- Fredriksbergsvägen 4, 271 72 Köpingebro

·         Lördag 2 november kl. 12-16 - Tjörnedala konsthall – Tjörnedalavägen, 272 94 Simrishamn

Vid behov ordnas skjuts till platserna.

 

Publicerad 2019-09-24, Uppdaterad 2019-10-14

Lite mer om projektet

Vill du gå med i unga konstnärsgruppen? Anmälan till: Susann.Roos@ystad.se eller 0709-477140

Projektet anordnas av Kultur Ystad i samarbete med ÖSKG (Östra Skånes konstnärsgrupp) som även driver Tjörnedala konsthall. oskg.nu

Bästa biennalen är en konstbiennal som äger rum under höstlovet och arrangeras på olika sätt runt om i Skåne. bastabiennalen.se

Hanna Una Holmquist är konstnären som genom film, animation, foto, performance och ljud bygger upp världar där olika tider möter varandra. Hennes konst utforskar identitet sammakopplat med kollektiva strukturer. hannaunaholmquist.com

Karin Palola är konstnär och formgivare som driver galleri Undantaget. Karins verk kännetecknas av djärva färgval och mystiska undertoner. Hon arbetar främst inom måleri i en blandteknik av akryl och flytande tusch. karinpalola.com