bild_gyllebo.jpg

Gymnasiet åk 2

2019

SHAPES

Fredag 20 september kl 10 på Ystads teater

- en dansföreställning om gruppdynamik och det unika i varje möte

Shapes är Memory Wax’s tredje samproduktion med det kubanska danskompaniet Danza

Teatro Retazos. Föreställningen har sin Sverigepremiär i september 2019 och turnerar i Skåne och Östergötland.

Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse. Shapes undersöker rörelsen och dess oundvikliga förändring till något annat, former som ständigt byter skepnad. Shapes reflekterar över hur vi förhåller oss till varandra och hur varje människa har behov av både frihet men även tillhörighet. Hur påverkar vi varandra?

Samarr med Ystads riksteaterförening

Föreställningslängd: 50 min.

 

Bonnie & Taylor Sims Från USA.

8 november på Ystads gymnasium

Neo-traditional American musicans from Colorado, are bringing a musical program to Sweden that explores revolution and self expression through song: Stand Up & Sing Out. With strong harmonies and skillful guitar and mandolin instrumentation, they write and perform real Americana music that is truly their own.

https://webshop.musikisyd.se/produkt/bonnie-taylor-sims-usa/

 

<3 mig- Ung utan pung goes online

9 oktober på Ystads teater

- en föreställning om sociala medier och sexuell exploatering på nätet.Unga, sex och internet. En kul, avslöjande show om vad som egentligen händer på
webben. Med MUCF:s metodbok ”Ses offline” och diskussionsfrågor till föreställningen ges god grund för diskussioner kring trakasserier och exponering på nätet samt mediekunnighet.
Föreställningens längd: ca 75 minuter

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZtOS4BdJWNo

 

Fotoutställning Samuel Moses Marcus på Klostret

Välkomna till Klostret och utställningen som handlar om fotografen Samuel Moses Marcus. Han var verksam i Ystad i slutet av 1800-talet. Hans fotografier är en slags tidigt street photography och visar framför allt gatuvyer, med och utan personer.
Vi kommer diskutera frågor som: Hur det ser ut på platserna som SM Marcus
fotograferat idag? Hur ser städers utveckling ut och ska vi alltid bevara det gamla?
Det kommer även att ingå en retro fotoateljé i utställningen där man kan använda rekvisita och ta egna porträtt eller selfies. Här går det också att se hur man har tagit porträtt genom tiderna? Från 1800-talets stela personporträtt till dagens selfies. Vi kommer även att prata om kamerans tekniska utveckling från glasplåtar till digital fotografering.


Max 25 deltagare per visning
Ti 1 oktober 9-10.30
On 2 oktober kl. 9.00 – 10.30
Ti 8 oktober kl. 9.00 – 10.30
On 9 oktober kl. 9.00 – 10.30

På samma djupa vatten som du

Utställning och workshop på Konstmuseet med Gylleboverket

Gylleboverket är en konstnärsgrupp och en plattform för samtida konst och film med sin bas på en före detta byggåtervinning i Östra Vemmerlöv. Ofta appellerar deras utställningar till flera sinnen, syn, hörsel och känsel.

Med orden: ”Jag ville berätta något för dig och det skulle på något sätt involvera stjärnorna.” inleder Gylleboverket sin beskrivning av utställningen.
På samma djupa vatten som du är en helhetsupplevelse som doftar och låter, en värld uppbyggd i olika skalor, från miniatyrlandskap och filmiska installationer till skulpturer och objekt. Temat för utställningen är mänskligt mörker och
längtan. Vad är mörker? Är det ett tillstånd? Är det en känsla inför framtiden?

I rådande diskussioner och debatter om klimatförändringar och människans
allt mer tärande relation till naturen, finns det en plats eller ett tillstånd som
vi människor längtar till? Handlar längtan om trygghet, lugn, eller kanske ett definitivt slut, en radikal förändring? Vad gör vi med naturen, och vad gör naturen med oss?

Bokningsbara visningar under vecka 46
Max 25 deltagare/visning

 

Publicerad 2017-08-29, Uppdaterad 2019-08-22