Praktisk info gymnasiet

Kulturgarantin för barn och unga i Ystad garanterar att alla elever från 4 års ålder upp till årskurs 3 på gymnasiet skall få uppleva, utforska och uttrycka sig genom konst och kultur i olika former.

Det är skolans ansvar, enligt läroplanerna för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan, att varje elev ”kan hämta stimulans ur kulturella upplevelser och utveckla känsla för estetiska värden” och ”kan söka sig till saklitteratur, skönlitteratur och övrigt kulturutbud som en källa till kunskap, självinsikt och glädje” (SKOLFS 2011:144, SKOLFS 2013:148)

Kultur är ett viktigt verktyg i arbetet för ett tolerant och öppet samhälle. Det kulturutbud som erbjuds barn och unga ska spegla en mångfald konstnärliga och kulturella uttrycksformer.

KULTURGRUPPEN
Kulturgruppen på Ystad Gymnasium ansvarar för programläggning, bokningar mm och är sammansatt av representanter från de olika områdena samt Karin Holmström som är kulturutvecklare och Bodil Mårtensson från Ystads riksteaterförening.
Vill du vara med i gruppen hör av dig till eleonore.oden@edu.ystad.se.

HÖSTEN 2017
I år ligger kulturgarantins program på hösten eftersom det brukar
vara många andra aktiviteter på våren.

Årskurs 1
Alla elever får uppleva föreställningen Flyttfåglar den 17 och 18 augusti på skolan. Klicka här för detaljinfo.

Årskurs 2
Arbetslagen diskuterar och bokar program via denna länk: klicka här!
Sista bokningsdatum är måndag 15 september.
Det är viktigt att du skriver första, andra och tredjehandsval eftersom det
kan bli fullbokat. I mån av plats kan det även bli möjligt att gå på mer än ett arrangemang. Information om detta kommer när det blir aktuellt.

Årskurs 3
Alla elever får vara med om dansföreställningen The Game på Ystads teater 25-26 oktober. Kontrollera i programmet att den tid klassen blivit tilldelad fungerar och bekräfta att ni kommer till eleonore.oden@edu.ystad.se senast måndag 15 september!

Om du och din klass skulle bli försenade eller få förhinder ring:
Eleonore Nilsson Odén tel: 0704-34 05 24

Frågor om Kulturgarantin?
Frågor kring det praktiska eller tips på hur vi kan utveckla Kulturgarantin? Era och elevernas åsikter, förväntningar, önskemål är viktiga för att kulturgarantin ska kännas meningsfull. Ring oss eller maila!

Eleonore Nilsson Odén
eleonore.oden@edu.ystad.se, tel 0704-34 05 24

Karin Holmström
karin.holmstrom@ystad.se , tel 0738-546321

Varmt välkommen!

Publicerad 2017-09-08