resecentrum_bussartag_webb.jpg

Bussar och praktisk info

Ystads kommun vill att alla barn ska få kulturupplevelser, skapa själva och få möjlighet till ett upplevelsebaserat lärande i skolan.

Kulturgarantin för barn och unga i Ystad garanterar att alla barn som fyllt fyra år till och med gymnasiet åk 3, skall få vara med om minst en kulturupplevelse per läsår. I detta omfattas såväl kommunala som privata förskolor, kommunala skolor och friskolor.

Kultur o Utbildning arrangerar kulturutbudet som erbjuds varje läsår.

Läs mer om kulturgarantin här.

Kulturutvecklaren för barn o unga ansvarar för programläggning, samverkar med Kulturombuden som ingår i kulturnätsgrupperna Kultur i förskolan och Kultur i Skolan samt sköter insläpp vid föreställningar. Nytt för i år är att kulturgarantin gör ett samarbetsprojekt med skapande skola för åk 9.

Hur vet vi vilken kulturupplevelse vi får?

Aktuellt program med information om de kulturupplevelser som erbjuds finns på www.ystad.se/kulturgarantin vid terminstart. Där finns information om vilka program som är bokade för respektive ålder/årskurs och listor över vilka tider alla grupper/klasser blivit tilldelade.

För att vi ska veta att informationen nått fram är det viktigt att ni bekräftar tiden ni blivit tilldelad genom att maila kulturutvecklaren för barn och unga.

Uppge vilken förskola/avdelning alt. skola och klass det gäller, och om antalet elever stämmer. Vi vill också ha namn/mail/telnr på ansvarig lärare för varje klass/grupp så vi vet vem vi ska höra av oss till om det skulle vara något.

Bekräfta att ni kommer!

Resor till kulturupplevelserna ingår

Det ingår transport till de kulturupplevelser som ingår i Kulturgarantins program, för alla förskolor och skolor som ligger utanför Ystads tätort. Bussresan beställer förskolan/skolan själv.

När ni beställer bussar:

I de fall det inte fungerar att åka med kollektivtrafiken kan buss bokas genom Roger Ivarsson
Beställnings- och skolskjutstrafik
+46 411 67 704
roger.ivarsson@bergkvarabuss.se

1) uppge fakturaadress: Ystads kommun, refnr: 101 610 01, Box 238, 271 25 Ystad.

2) meddela bussbolaget att de skall skriva ”kulturgarantin D23020” och aktuellt datum på fakturan.

Observera att de resor ni gör för att göra egna klassbesök på Klostret, Ystad Konstmuseum, BUFF och Biblioteket däremot inte omfattas av garantin.

Kom i tid till föreställningen så att andra grupper slipper vänta!
Om ni skulle bli försenade eller få förhinder ring Karin Holmström tel: 0738-546321

Frågor om Kulturgarantin?

Frågor kring det praktiska eller tips på hur vi kan utveckla Kulturgarantin?
Ring oss eller maila!

Sara Söderberg, kulturutvecklare barn och unga: sara.soderberg@ystad.se, Tel: 0411-57 71 39

 

Varmt välkommen!

Publicerad 2020-08-29, Uppdaterad 2021-06-28