Årskurs 9 hösten 2019

I höst kommer niorna att ha lite olika kulturgarantiprogram. Norreport kommer besöka Klostrets fotoutställning om Samuel Moses Marcus. Västerport och Kunskap kommer besöka Ystad studios visitor center och "Viktigt på riktigt" om Wallander. Info och tider om "Viktigt på riktigt" skickas ut till respektive skolor.

Samuel Moses Marcus - fotografen som förevigade det sena 1800-talets Ystad

Fotoutställning på Ystads Klostermuseum

klosterbryggeriet

Välkomna till Klostret och utställningen som handlar om fotografen Samuel Moses Marcus. Han var verksam  i Ystad i slutet av 1800-talet. Hans fotografier är en slags tidigt street photography och visar framför allt gatuvyer, med och utan personer.

Vi kommer diskutera frågor som: Hur det ser ut på platserna som SM Marcus fotograferat idag?  Hur ser städers utveckling ut och ska vi alltid bevara det gamla?

Det kommer även att ingå en retro fotoateljé i utställningen där man kan använda rekvisita och ta egna porträtt eller selfies. Här går det också att se hur man har tagit porträtt genom tiderna? Från 1800-talets stela personporträtt till dagens selfies. Vi kommer även att prata om kamerans tekniska utveckling från glasplåtar till digital fotografering.

Platsfördelning ej klar

 

 

 

Publicerad 2017-08-29, Uppdaterad 2019-08-26