Selma Örtqvist om The Magic of Julien

Vi i kulturkollen har varit och sett "The Magic of Julien", en trolleriföreställning på Ystads teater. Julien är en känd magiker, som bl.a. har varit med i Talang 2007, där han kom till final. Han har fått titel som "Svensk och nordisk mästare i magi", vilket jag tyckte han levde upp till!

Föreställning bjöd på spänning, mystik och lite komedi. Rök, ljus och musik hjälpte till att skapa en mer dramatisk stämning. Med sig på scen hade Julien sina 2 medhjälpare, den flummiga skådespelerskan Tintin och dvärgen Ricky D.

Jag fick en känsla av att de var med mest för att skapa en lite mer komisk stämning, vilket jag inte var jätteförtjust i, eftersom att jag vill ha spänning hela tiden. Men jag är säker på att de var flera som uppskattade dem, då man hörde både barn och pensionärer skratta åt dem.

Julien gav oss både klassiska nummer, som att trolla fram och bort bollar mellan fingrarna, men även några större och unika nummer, som att trolla fram duvor ur fjädrar. Man satt hela tiden och försökte lista ut varje trick han gjorde. Jag tror faktiskt att jag lyckades lista ut några, men de flesta nummrena var helt omöjliga. Svävande människor och bord - jag vet inte hur, men Julien lyckades få det att se helt naturligt ut!

Efter showen var det många stora frågetecken som snurrade runt i huvudet, och nu, 2 veckor senare, är de fortfarande kvar. Frågor som jag troligen aldrig kommer få svar på. Men precis så ska det vara efter en trolleriföreställning, annars är det ingen riktig föreställning.

Detta var någonting för alla, barn, ungdommar, vuxna, pensionärer, ja alla kunde underhållas av Juliens magi!

//Selma, 13 år

Publicerad 2012-11-22, Uppdaterad 2019-06-13