Sommarteatern i Ystad

Sommarteatern i Ystad har funnits som föreningen i över 15 år med ca 150 medlemmar, barn och vuxna. Sedan år 2012 är det Anna och Hilda Ståhl som agerar konstnärliga ledare och de har tillsammans med styrelsen och alla medlemmar byggt upp Sommarteatern till vad den är idag.

Föreningen har många olika projekt under året med bland annat teaterskola för barn och ungdomar, julshow och konserter, men det är dock under sommaren som föreningen har sin stora satsning. Varje sommar i fyra veckors tid, ca 26 föreställningar, sätter teatern upp en familjemusikal med egenskriven musik på sin utomhusscen vid Åbergs trädgård i Öja. Musikalerna är ofta baserade på kända verk, såsom Alice i Underlandet, Askungen och Lilla Sjöjungfrun, men skrivs alltid om i egen tappning. Föreställningarna riktar sig inte bara till barn utan även till vuxna och publiken kan alltid förvänta sig en twist eller två. Sommarteatern har ca 5000 besökare under sina fyra spelveckor varje sommar vilket ger ett snitt på ca 145 personer per föreställning. För att förlänga sommaren sätts de unika musikalerna upp än en gång på Ystads teater. Under en helg i nov/dec får alltså de som missat eller de som vill se föreställningen en andra gång en chans att göra just detta. Sedan 2015 har Sommarteatern också blivit inbjudna till Sövde amfiteater i augusti månad där de spelar föregående års föreställning gratis en gång med en publiksiffra på över 1000 personer.


Sommarteaterns vistas, varje sommar, ute i Åbergs trädgård i Öja där både scen, område, läktare, kulisser och kläder tillverkas ideellt av engagerade föräldrar och ungdomar. Under terminerna hittar man Sommarteatern i deras lokal ute på Regementet i Ystad.

Sommarteatern 2017

För mer information:
www.sommarteaternystad.com
www.facebook.com/sommarteaternystad
www.youtube.com/sommarteaternystad
Instagram @sommarteaternystad

 

Sommarteatern3

Publicerad 2016-08-24, Uppdaterad 2020-01-20