Digitala utställningar

Genom verktyget Sofie kan du nu se delar av vår konstsamling hemifrån. Vi kommer att publicera material löpande, och på så vis tillgängliggöra samlingen även för dig som inte besöker konstmuseet fysiskt.

Översiktsbild samlingen

Ystads konstmuseum har på grund av den pågående pandemin för närvarande begränsade öppettider och håller enbart öppet för besökare på helgerna.
Vi på konstmuseet arbetar därför aktivt med att tillgängliggöra vår verksamhet digitalt så att även de som inte kan eller vill besöka våra fysiska utställningssalar ska kunna ta del av vad museet har att erbjuda. Som ett led i detta arbete så släpper vi en digital version av vår permanenta utställning nu på fredag, någonting vi är väldigt glada över.


I den digitala utställningen i programmet Sofie kan besökaren se bilder och fördjupa sig i de verk som ställs ut i de två största salarna av den permanenta utställningen, den blå och den rosa salen.


Ystads konstmuseums samling är stor och något vi är väldigt stolta över att få förvalta. Majoriteten av samlingen finns faktiskt utanför våra utställningsrum, förvarade på kulturmagasinet eller utdeponerade i kommunens olika verksamheter. Vår förhoppning är att i framtiden kunna erbjuda en digital version av hela samlingen. Därför kommer den digitala utställningen fortsätta att växa och kontinuerligt uppdateras med nya verk ur samlingen och fördjupande information om dem.


Vi ses i det virtuella museet!

 

LÄNK TILL DE DIGITALA UTSTÄLLNINGARNA

Publicerad 2020-05-08