Kommande utställningar

 

Raed Yassin, Raed smoking (2013), silkesbroderi på tyg

Beirut, Beyrut, Bayrut, Beyrouth, Beyrout

8 september – 6 januari 2019
3:e och 2:a vån

I utställningen Beirut, Beyrut, Bayrut, Beyrouth, Beyrout möter Norden Mellanöstern. Utställningen gestaltar ett sociopolitiskt komplext samhälle och dess historia, och den gör det med skärpa, allvar, sorg och humor. Utställningens titel pekar på den kulturella mångfald som Libanon och hela Mellanöstern representerar, med långa traditioner av att vara en flerkulturell och mångspråkig region. För visst är det något särskilt med det faktum att Libanons huvudstad fortsatt stavas på en mängd olika sätt, vilket syns överallt i staden: på hotell, restauranger, gatuskyltar, institutionsbenämningar, kartor, vykort med mera. 

Stadens olika stavningar beror förmodligen på tolkningar till det latinska alfabetet av det arabiska alfabetet, men inte minst pekar det på det faktum att en plats alltid består av en myriad röster och tolkningar.

Utställningen är kuraterad av Marianne Hultman och Ýrr Jónasdóttir med Birta Gudjónsdóttir. Utställingen visas också på Oslo Kunstforening och Listasafn Íslands. 

Publicerad 2016-08-15, Uppdaterad 2018-09-05

Kontakt

Ystads konstmuseum

Besöksadress:
S:t Knuts Torg


Postadress:
Ystads konstmuseum,
271 80 Ystad

0411-577285
konstmuseet@ystad.se

Öppettider

Tisdag-fredag: 12.00-17.00
Lördag-söndag: 12.00-16.00

 

Entré

50 kronor.

Kombibiljett som gäller för både Klostret och Ystads konstmuseum: 80 kr

Under 17 år fri entré

 

 

Vernissageinbjudningar och nyheter

Anmäl dig här för att få vernissageinbjudningar och kontinuerlig information om utställningar och evenemang på Ystads konstmuseum – direkt till din mejllåda!

 

Följ oss!