Magdalena Svensson

10 november 2008, målning av Magdalena Svensson  

10 November 2008, akryl på duk, 205 x 185 cm

4 April - 24 Maj 

På 3:e våningen presenteras nya verk av Magdalena Svensson som gick ut Malmö Konsthögskola för drygt tio år sedan. Magdalena Svensson är konsekvent i sitt måleri, hon har inte tröttnat på det motiv hon ständigt återgår till, cirkeln. För hela tiden så sker det förändringar såväl i process som i resultat. Det är ett ständigt spel mellan djup, ljus och mörker.

Processen är viktig, hon arbetar intensivt och fokuserat, det gäller att inte släppa färgsättning och koncentration. Omsorgsfullt, i tunna skikt bygger hon upp bilden, tills den tycks vibrera och pulsera av sig själv. Varje stor akrylmålning tar henne fyra till sex veckor att göra och den får en titel efter det datum den slutförs.

En serie med nya stora målningar är gjord till stora salen på 3:e våningen på Ystads konstmuseum. Magdalena Svensson har gått in i en ny fas, färgerna har blivit mörkare och djupare. Målningarna är effektfulla, ibland sugs man in i ett oändligt djup och ibland blir man nästan bländad av det starka ljuset. Det är ett måleri utfört med passionerad kärlek till färgen.

På utställningen visas också mindre målningar och teckningar.

Publicerad 2009-06-05, Uppdaterad 2014-01-21