Ulf Gertz

Mina Konstnärliga vänner -en samling porträtt

19 juni-4 september

1:a vån

Utställningen består dels av ett 50-tal fotografiska porträtt av konstnärer, dels av ett urval av CD- och DVD-produktioner av egna och andras musik samtidigt som det på TV visas videofilm med egna film- och ljudkompositioner.

Bilderna är fotograferade i samband med vernissager och utställningar och är alla spontana exponeringar i befintligt ljus utan arrangemang.  De är tagna från 1950-talet fram till i dag.  De äldsta är således i svartvitt (ofta TRI X-film), sen kom färgfilmen i 135-format och i dag digital teknik.  Allt bildmaterial är digitaliserat, försiktigt korrigerat i datorn och printat i A3-format.

De konstnärliga vännerna är personer, som jag slumpvis mött under drygt 50 år. Det är målande konstnärer, grafiker eller skulptörer.  Många är också musiker, komponerande, improviserande eller spelande.  För säkerhets skull brukar jag mestadels ha en kamera med mig.  Något motiv kan ju dyka upp.

Bilderna är alltså ett urval, många fler finns, insamlade under drygt 50 år.  Vi möter många begåvade människor, som är aktiva i dag.  Några kan vi bara minnas.

Publicerad 2011-06-01, Uppdaterad 2019-05-23