Jubileumskonsert, Musikkår möter gitarr – 70 år i musikens tjänst

Jubileumskonsert, Musikkår möter gitarr – 70 år i musikens tjänst


Arena/Plats: Ystads Teater

Frivillige Bergnings-Corpsens Musikkår, V:e avdelning, tillika Hemvärnets Musikkår Ystad fyller 70 år och ger tillsammans med den välkända gitarristen Janne Schaffer en stämningsfull jubileumskonsert på pampiga och anrika Ystads Teater.

Musikkåren har en mångårig tradition i staden och har sedan starten 1948 varit ett framträdande inslag i Ystads musikliv. Kåren kan ofta ses spela i Ystad flera gånger under året i parader och på konserter runt om i staden, från konserter i Mariakyrkan till sprutmönstringen på Stortorget. Musikkåren är också värd för Ystad International Military Tattoo sedan starten år 1999. 

Kvällens gästartist är Janne Schaffer, en av de främsta musikerna i landet. Han har en lång meritlista som gitarrist och har spelat med artister som ABBA, Ted Gärdestad och Electric Banana Band under flera decennier. Janne Schaffer är även medlem i Frivillige Bergnings-Corpsens IV:e delning - Räddnings-Compagniet.

Under konserten bjuds det på en musikalisk blandning av musikkårens repertoar från de gångna åren sedan starten 1948 i en härlig mix med låtar ur Janne Schaffers breda repertoar.
En musikalisk resa i tiden från 70 år i musikens tjänst.

Varmt välkomna!

Beräknad speltid ca 100 min + 20 min paus.


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.