Ödets Makt

Ödets Makt


Arena/Plats: Ystads Teater

I år firar Operafabriken 10-års jubileum med en av de mest storslagna, ödesdigra och gripande operor av alla : 
Ödets makt - La Forza del Destino -  av Giuseppe Verdi!
Operafabrikens kärlek till operakonsten blåser nu nytt liv i detta mästerverk.

Leonora vill följa sitt hjärtas val som är Alvaro, ättling till en kunglig inkasläkt - hon har i Alvaro  funnit kärlek, passion och äventyr, allt hon önskat sig.
Men det är en kärlek som hennes far Markisen motsätter sig och hon tvingas därför fly med sin kärlek från sin patriarkale far.
Leonora väljer kärleken och det ska visa sig få ödesdigra konsekvenser för alla inblandade, där hennes egen bror vill mörda både henne och Alvaro för att
återupprätta familjens heder.
Ödet är i denna opera som en tvingande, drivande kraft i karaktärernas liv, som påverkar deras val… eller är det karaktärerna som påverkar ödet?  

Operafabriken tolkar denna ödesmättade opera som är mer aktuell än någonsin, med Verdis storslagna och mäktiga musik i en spännande produktion finstämt regisserad av Niclas Fransson, som även regisserade Titus Mildhet med stor succé. Vi är glada över att ha honom med igen!
Operan blir dirigerad av den prisade dirigenten Giovanni Impellizzeri, grundaren och eldsjälen för Södertäljeoperan. Ödets Makt är hans stora favorit!

Medverkande: Leena Malkki, Stina Schmidt, Igor Stroin, Marko Nykänen, Johanna Fiskaali mfl 


Boka biljett