"Peter o Vargen" Family concert

"Peter o Vargen" Family concert


Arena/Plats: Ystads Teater

Den ryske kompositören Sergej Prokofjevs framgångsrika musiksaga “Peter och Vargen” kommer nu till liv på ett helt nytt sätt genom den tyska saxofonisten och kompositören Katharina ”Tini” Thomsens arrangemang och Norrbotten Big Band.

Originalversionen skrevs för symfoniorkester och att Tini fått tillåtelse av de efterlevande att arrangera om den i jazzformat är något mycket ovanligt och en stor ära. Tini kommer även att leda storbandet under denna konsert.

Den här klassiska sagan om Peter, som bor i en stuga mitt i stora skogen tillsammans med sin farfar, berättas alltså till musik där instrumenten representerar de olika djurens, farfars, jägarnas och Peters röster.

Berättare är skådespelaren och musikalartisten Beatrice Järås som för handlingen i sagan framåt medan musiken illustrerar den. Beatrice har en lång meritlista men för de flesta är hon kanske mest känd som Lottas mamma i filmerna om Lotta på Bråkmakargatan.

”Farfar har varnat Peter många gånger för vargen. Men Peter är en orädd pojke och när vargen kommer smygandes har Peter en listig plan …”. Hur det går får du se själv − det är en nervpirrande berättelse som förstärks av minst lika spännande musik!

Den här konserten är ett lättsamt sätt att introducera jazzmusik för en yngre publik.

***

Sergei Prokofiev’s “Peter and the Wolf” was originally written for a symphony orchestra, but this fairy tale for children has no been adapted in a jazz format for the Norrbotten Big Band by German saxophonist and composer Katharina ”Tini” Thomsen. The narrator is Swedish actress Beatrice Järås. This concert is an easy way to introduce jazz to a younger audience.

 

Beatrice Järås – berättare/narrator

Norrbotten Big Band


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.