SHAPES

SHAPES

21 september kl 19.00 >> Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik, värdefull händelse. Verket utforskar förhållandet mellan form och innehåll, som en mekanism för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer.


Arena/Plats: Ystads Teater

2019 firar danskompaniet Memory Wax sitt 15-års jubileum. En viktig del av kompaniets verksamhet är det internationella samarbetet med danskompaniet Danza Teatro Retazos baserade i Havanna, Kuba. Tillsammans har kompanierna sedan 2012 arrangerat festivaler på Kuba och i Sverige och 2014 skapade de sin första samproduktion Possible Impossible som gick på turné i bl.a Dansnät Sverige. 2016 skapade kompanierna sin andra samproduktion Crisálida och nu firar Memory Wax sitt jubileum med Sverigepremiären av deras tredje samproduktion Shapes.

Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik, värdefull händelse. Verket utforskar förhållandet mellan form och innehåll, som en mekanism för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Shapes undersöker rörelsen och mötet och dess oundvikliga transformation till något annat, former som ständigt byter skepnad. Shapes reflekterar över gruppdynamiken och människans paradoxala behov av frihet men även tillhörighet.

Dans: 6 dansare från Danza Teatro Retazos, Havanna, Kuba: Danys Barrera Gonzalez, Alina Ramirez Moro, Sheyla San Martín Morejón, Arian Gonzalez Fuentes, Katy Arias Rodriguez och Ernesto Leon Leyva.

Koreografi: Miguel Azcue
Rörelsekonsult: Johanna Jonasson
Dramaturg: Isabel Bustos
Ljusdesign: Stefan Bolliger
Musik: Nils Frahm, Auntie Flo, René Aubry, Kimmo Pohjonen, Samuli Kosminen och Kronos Quartet.

Memory Wax har sin bas i Malmö och firar 15 år 2019. Danskompaniet är känt för sitt poetiska, avskalade rörelsespråk och har turnerat i Sverige och internationellt. Tillsammans har de båda kompanierna, med perspektiv från olika delar av världen, vänt och vridit på teman som tillhörighet och frihet. I så väl estetik som uttryck och metod finns en strävan att påminna om att rörelsespråket är vårt gemensamma språk, att alla människor, i alla åldrar och kulturer, bär på rika uttryck och möjligheter. Hjärtligt välkomna!


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.