Allsång med Operan

Allsång med Operan

Allsången med operan har sedan starten varit ett populärt evenemang med en trogen publik som älskar att få vara med och sjunga. Nu är vi tillbaka med ett ösigt och lustfyllt program och vi fortsätter att bjuda in körer från olika skånska orter. 


Arena/Plats: Ystads Teater

I sommar gör vi även en liten turné runt i Skåne. Till varje konsert kommer vi att bjuda in en lokal kör. 

Konferencier och allsångsledare är folkkära operasångaren Rickard Söderberg. Med sin stora röst och sitt smittande engagemang lotsar han publiken genom de största musikalhitsen, pampigaste operakörerna och mest kända visorna. Med sig har han några av våra talangfulla masterstudenter, en skånsk kör och en gästartist. 

MEDVERKANDE:

RICKARD SÖDERBERG
Rickard Söderberg är operasångare, aktivist, debattör och välkänd TV-profil. Som knuten till Malmö Opera har han bl a sjungit Ben i Rebecca, Markel och Shulgin i Doktor Zjivago, Goro i Madame Butterfly, Valzacchi i Rosenkavaljeren, Hertigen av Cornvall i Lear, Dancaire i Carmen och Chefstekniker 2 i Aniara.
Han har gjort huvudroller i bl a Köpenhamn, Hannover, San Francisco och Toronto, fått Svenska Wagnersällskapets stipendium och givit ut tre skivinspelningar. Han är ständigt aktuell med våra mycket populära allsångskonserter, var nyligen på turné med jubileumsföreställningen Vår bästa tid och har gjort rollen som 'Vän av ordning' i Orfeus i underjorden.

JOHAN REIS
Johan Reis har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö och Musikkonservatoriet i Falun. Han är en mycket flitigt anlitad pianist och ackompanjatör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner.
Han har vidare framträtt med popartister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall, har ett nära samarbete med operasångaren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio.
Johan undervisar också på olika nivåer, bland annat vid Klassiska Musikskolan som han var med och grundade.

KÖREN KAIROS
Kören Kairos bildades i januari 2010 av Charlotta Blom. Kairos är ett grekiskt ord som betyder upplevd tid, eller ungefär "särskilt minnesvärd stund", i motsats till kronos, som betyder uppmätt tid. Kören Kairos gör spännande konserter med både klassisk och modern repertoar blandad med improvisation, så att konserterna blir en helhet och förhoppningsvis ger lyssnarna en särskilt minnesvärd stund. 25 duktiga sångare ingår i kören, från Barsebäck i norr till Ystad i söder.

Exempel från Kairos konserter:

Nordischer Klang i Greifswald 2019
Moondog-konsert tillsammans med Stefan Lakatos Victoriateatern 2019
Skandinaviska dagarna i Szczecin 2018
Årliga julkonserter i Klosterkyrkan i Ystad till förmån för Rädda Barnen 
Ystad International Military Tattoo 2017, sjöng med Ola Salo
Duke Ellingtons Sacred Concert tillsammans med storband, flera omgångar
Egenproducerad återkommande konsert-serie innehållande konserterna

 


Boka biljett