Gustav Lundgren French Connection "Django Tribute"

Gustav Lundgren French Connection "Django Tribute"

3 augusti 18.30 Gustav Lundgren French Connection "Django Tribute"  Klosterkyrkan En hyllning till en evig gitarrvirtuos av Guds nåde signerad tre nutida virtuoser i hans efterföljd står på programmet för denna kvällskonsert i Klosterkyrkans klangrum. Musiken blir en resa genom hundra år av gitarrjazz från 1920-talets Paris via New York och den latinamerikanska musiken till samtida kompositioner.


Arena/Plats: Klosterkyrkan

Gustav Lundgren är en av de mest uppskattade gitarristerna i världen inom romsk jazz, och som uttolkare av gitarrgeniet Django Reinhardts musik anses han vara en av de främsta. Redan som nittonåring började han turnera utomlands. I trettioårsåldern hade han framträdanden i tjugosju länder på sin meritlista. Han har spelat in över åttahundra låttitlar, det senaste albumet, ”Age”, så sent som i år. Gustav Lundgren hyllas för sitt spel av andra berömda jazzgitarrister som John Scofield, Mike Stern och George Benson.

Django Reinhardt (1910–1953) hade Franska Hotkvintetten, Le Quintette du Hot Club de France. Gustav Lundgren har French Connection, i denna konsert med Parisbaserade gitarristen Rémi Oswald och basisten Édouard Pennes. De båda fransmännen har spelat tillsammans sedan tonåren och samarbetat med några av de främsta musikerna inom jazz manouche och swing som Tchavolo Schmitt, Angelo Debarre, Adrien Moignard, Sébastien Giniaux och Bastien Ribot. De har gjort flera internationella turnéer tillsammans, bland annat med sitt gemensamma projekt, RP Quartet.

Gustav Lundgren French Connection spelar modern, svängig jazz manouche och har en repertoar bestående av såväl låtar av Django Reinhardt, Richard Rogers och Silvio Rodríguez som originalkompositioner av Gustav Lundgren.


Boka biljett