Post-Sun-Vision

Post-Sun-Vision

1 augusti 16.00 >> Den unga trion Post-Sun-Vision, med bas i Malmö, betraktas som en av de mest lovande grupperna inom modern jazz i Sverige.


Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad - livestream

LÖRDAG 1 AUGUSTI / SATURDAY 1 AUGUST

16.00 YSTAD SALTSJÖBAD - Livestream

Post-Sun-Vision 

Alice Hernqvist – piano

Mario Ochoa – drums

Aaron Mandelmann – bass

 

Pianisten Alice Hernqvist, basisten Aaron Mandelmann och trumslagaren Mario Ochoa träffades när de studerade på Musikhögskolan i Malmö och började experimentera med jazz för fyra år sedan. Deras musik är en improvisatorisk mix, som bygger på Mario Ochoas kompositioner med rötter i klassisk musik och är präglad av medlemmarnas mångfasetterade musikaliska influenser.

 

Post-Sun-Vision har beskrivits som en grupp med potential att driva jazzens utveckling framåt och musiken har definierats som lättillgänglig avantgarde; journalisten Carolina Svensson har sammanfattat gruppens musikaliska inriktning som ”lekfull experimentell jazz” (Sydsvenskan).

 

Sedan debutalbumet ”Post-Sun-Vision” släpptes 2018 har gruppen, som vunnit flera priser, turnerat flitigt i Europa, till exempel i Polen, Norge och Italien.

 

I dag är Post-Sun-Vision ett etablerat namn i den svenska jazzvärlden, en position som har uppnåtts på kort tid. Tillsammans med Trio Wolski är gruppen för närvarande Ensemble in Residence (EIR) hos Musik i Syd. EIR är musikstiftelsens program för mentorskap. I december i år kommer Post-Sun-Vision att representera Sverige i projektet Nordic Jazz Comets på festivalen We Jazz i Helsingfors.

 

Missa inte detta tillfälle att uppleva Post-Sun-Vision live! En modern pianotrio som samspelt förenar ”melodiskt driv med ganska komplexa kast och en äventyrlig inställning” (P M Jönsson i Lira).

 

***

Post-Sun-Vision is a young Malmö-based trio widely described as one of the most promising modern jazz groups in Sweden.

 

The three musicians met while studying at the Malmö Academy of Music and began to experiment with jazz four years ago, building on drummer Mario Ochoa’s classical music-based compositions.

 

Since the release of their debut album, “Post-Sun-Vision” (2018), the award-winning trio has toured widely in Europe. 

 

The Swedish daily newspaper Sydsvenskan summed up their style as “playful experimental jazz.”  

 

Post-Sun-Vision are currently one of the Ensembles in Residence at Musik i Syd, the Swedish regional music organisation for Skåne and Kronoberg. In December, the trio will represent Sweden in the Nordic Jazz Comets showcase at the We Jazz Festival in Helsinki.

 

YSJF 2020
 


Boka biljett