YstadsTeater_head2.jpg

Covidinformation

Nya restriktioner från den 12 januari

Regeringen har meddelat att nya restriktioner gäller från den 12 januari 2022. Restriktionerna innebär att 185 personer får plats i salongen på Ystads Teater. Krav på vaccinationsbevis gäller för evenemang över 50 personer.  De nya restriktionerna gäller i första hand till och med den 9 februari.

Ystadrevyn fortsätter att spela med anpassningar efter de nya restriktionerna. Den största skillnaden är att det är onumrerat i salongen, dvs att platsbiljett INTE gäller. Det är INTE möjligt att boka om sin biljett till senare datum utan alla som bokat biljett kommer att få ett mail eller sms om vad som gäller för just dig.

Ystadrevyns hemsida

 

Vaccinationsbevis laddas enklast ner via www.covidbevis.se. 
Vaccinationsbeviset är endast giltigt tillsammans med ID-kort. Obs! För att få ett gitigt vaccinationsbevis krävs att du tagit två sprutor. Intyget som du får när du tar sprutorna i sjukvården gäller inte som vaccinationsbevis. 
Personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 ska kunna visa upp ett giltigt läkarintyg i stället.  

Teatern öppnar 90 minuter före föreställning. Tillsammans måste vi göra vårt bästa för att undvika köer och trängsel. Vi ber om tålamod vid inläpp och köbildning. Kom gärna i god tid och njut av miljön och godsaker i vårt teatercafé. 

Det är inte Ystads teater som beslutar om återbetalning när det gäller konserter/evenemang som arrangeras av externa bolag, d v s som hyr in sig på Ystads teater. Vi kommer fortlöpande att lägga upp information under respektive arrangemang på vår hemsida så att arrangören kan kontaktas vid behov. 
Se evenemangssida.

Tack för din förståelse i denna utmanande tid. 

 

Frågor och svar

Vilket vaccinationsbevis gäller?
Både digitala vaccinationsbevis som uppvisas via mobilen och utskrivna vaccinationsbevis på papper gäller hos oss. Det viktiga är att det är nedladdade via www.covidbevis.se. Glöm inte att det viktigast är att vaccinationsbeviset är giltigt och inte har blivit för gammalt. Negativt covid-test eller tillfrisknandebevis är inte giltiga som vaccinationsbevis. Obs! För att kunna ladda ner ett vaccinationspass krävs att du tagit minst två doser av vaccination mot Covid-19. 

Glöm inte heller ta med ett id-kort av något slag, vaccinationsbeviset gäller endast i samband med id-kort. Notera att vi har rätt att avvisa personer som inte kan visa giltiga dokument.

Personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället.

Från vilken ålder gäller kravet på vaccinationsbevis?
Gitigt vaccinationsbevis krävs för personer från 18 år och uppåt. Barn yngre än 18 år behöver alltså inte uppvisa giltigt vaccinationsbevis. 

Jag kan inte uppvisa giltigt vaccinationsbevis, vad gör jag då med mina biljetter?
Det är inte Ystads teater som beslutar om återbetalning när det gäller konserter/evenemang som arrangeras av externa bolag, d v s som hyr in sig på Ystads teater. Vi kommer så fort vi kan lägga upp information under respektive arrangemang på vår hemsida så att arrangören kan kontaktas vid behov. DEt är alltså upptill varje enskild arrangör att ta beslut om hur man vill göra.
Se evenemangssida.

När ska jag komma till teatern?
Kom gärna i god tid. Teatern öppnar 90 minuter före varje arrangemang. Vi ser gärna att ni kommer i god tid. Tillsammans måste vi göra vårt bästa för att undvika köer och trängsel. Vi ber om tålamod vid inläpp och köbildning. 

 

 

 

 

Publicerad 2021-11-24, Uppdaterad 2022-01-17