RSS

Miljöbloggen

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Ny Renhållningsordning 2016-2020

Publicerad: 2016-04-08 14:01

Renhållningsordningen antogs av kommunfullmäktige 17 mars 2016

Renhållningsordningen är ett verktyg för att styra, utveckla och följa upp avfallshanteringen i en kommun och tillsammans med Sysavs övriga delägarkommuner har Ystads kommun tagit fram en ny Renhållningsordning.

I Ystad har vi genom workshop, möten, samtal och samråd alla varit delaktiga i arbetet vilket har varit väldigt värdefullt och nödvändigt då Renhållningsordningen är ett strategiskt dokument för hela kommunen.

Denna samverkan ger oss en drivkraft att tillsammans arbeta mot de gemensamt identifierade och framtagna fokusområdena under perioden 2016-2020

En uppdatering av Renhållningsordningen är nödvändig för att möta upp mot nytillkomna krav och regelverk samt nya nationella, regionala och lokala mål för den framtida avfallshanteringen.

Den nya Renhållningsordningen antogs i Kommunfullmäktige 17 mars 2016 och gäller från och med 1 april 2016.

En Renhållningsordning består av:

renhållningsordning 2016-2020


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.