RSS

Nyheter

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Ystads 15e Miljönär-märkta verksamhet!

Publicerad: 2019-07-25 11:27

Avfall Sveriges märkning Miljönär-vänlig syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

 

Svart kofta med avtal, broschyr och dekal för Miljönär-märkningen

I dagarna fick Ystad sin 15e Miljönär-märkta verksamhet när Tygfinessen mottog märkningen. Tygfinessen säljer allt du behöver för att lappa, laga och skapa med textil. Tygfinessen hjälper dig även med reparationssömnad och med att serva och laga din symaskin så att den håller längre.

 

www.miljönär.se kan du söka märkta verksamheter i hela landet och hitta Miljönär-märkta verksamheter nära dig. Du får även tips och inspiration kring hur du tar hand om dina saker så att de håller längre, hur du ordnar bytesaktiviteter och loppisar och mycket annat.

 

Känner du till fler verksamheter i Ystad som borde få märkningen så kan du be dem att ta kontakt med avfallsenheten, som sköter märkningen åt Avfall Sverige i Ystads kommun.

 

 

 

 


Kontakta oss

Kundtjänst 
Telefon: 0411-57 71 00 (vardagar 9-12 och 13-15)
E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Renhållningschef
Catarina Göransson
Telefon: 0411-57 72 48
E-post: catarina.goransson@ystad.se

Miljöstrateg
Emma Nilsson
Telefon: 0411-57 70 86
E-post: emma.e.nilsson@ystad.se

Kommunikatör
Elin Jöryd 
Telefon: 0411-57 70 23
E-post: elin.joryd@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.