A Sustainable Tomorrow

16 september är det dags och anmälan är öppen NU. Välkommen på hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow där Ystads kommun är en officiell hubb.

Ystads kommun har ingått ett samarbete med A Sustainable Tomorrow för att stärka och utveckla sitt hållbarhetsbete. Som en del av samarbetet kommer Marknad & Näringslivsavdelningen vara med och arrangera Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens den 16 september.

Tack vare stöd från Sparbanken Syd, deltar du som företagare eller organisation kostnadsfritt och får ta del av livesändningen från Helsingborg, fysiskt på plats i Ystad.

Vi kommer befinna oss på Ystad Studios Visitor Center (ute vid regementsområdet) begränsat antal platser och din anmälan är bindande.

 

Vad är A Sustainable Tomorrow?

A Sustainable Tomorrow är ett nätverk för aktörer från näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademi som vill gå från ord till handling i hållbarhetsfrågan. Varje år arrangeras en gemensam hållbarhetskonferens som livesänds av utvalda hubbar runt om i landet.

För att tydliggöra samarbetet och dess syfte har alla hubbar fått en logotyp som utgår från FN:s Globala mål för hållbar utveckling – från det globala till det lokala i en symbol. Logotypen har skapats av samma personer som utvecklade det visuella kommunikationssystemet för Globala målen, Jakob Trollbäck och Christina Rüegg Grässli från hållbarhetsbyrån The New Division.

– Vi ser fram emot att återigen vara en hubb för konferensen och ser det som ett sätt att utöka nätverket för företagen i vår region i linje med vårt koncept FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer säger Lotte Nilsson, Näringslivsutvecklare i Ystads kommun

Konferensens fokusområde är Regenerative Business, ett systemperspektiv för att skapa mervärde och accelerera positiv samhällsförändring.

Perspektivet, som presenterades vid World Economic Forum i Davos 2020, baseras på lärdomar från naturen och fokuserar på skalbara lösningar för att skydda, återställa och öka humankapital, miljö och ekonomiska resurser.

Årets keynote speaker är Galahad Clark, sjunde generationens entreprenör (C. & J. Clark) och vd för Vivobarefoot, ett företag som revolutionerar tidigare affärsmodeller och skapar framgång med ett regenerativt perspektiv. En återkommande föreläsare på konferensen är Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt som bidrar med en internationell omvärldsanalys:

– Vi är inne i en spännande tid efter Trump och Brexit, vilket öppnar för nya initiativ, perspektiv och steg framåt i våra globala ansträngningar för att förverkliga de Globala målen. När jag för sjätte gången talar på A Sustainable Tomorrow hoppas jag underbygga denna optimism med konkreta exempel på att en ny resa inletts, säger Fredrik Reinfeldt.

Se hela konferensprogrammet på A Sustainable Tomorrows hemsida.

 
ANMÄL DIG HÄR

Först till kvarn gäller. Du anmäler dig via anmälningslänken.
Vi bjuder på kaffe och fika. Det kommer att finnas möjlighet att avsluta med gemensam lunch, mer information om detta kommer i anslutning till arrangemanget.

När: 16 september, kl. 8.00-13.00

 

Vill du veta hur det såg ut i Ystad 2020? Läs mer på vår blogg.

Publicerad 2021-08-12

Frågor?