Marinan_bild_Ystads_kommun.jpg

Näringslivsfrukost 8 juni

Ystads näringslivsfrukost 8 juni direktsändes från restaurang Marinan på Ystads kommuns YouTube-kanal. Sändningen kan du se i efterhand.

Näringslivsfrukost den 8 juni

Morgonen inleddes med att Johan Österberg, Marknad & Näringslivschef hälsade välkommen tillsammans med Ingvar Öberg, Företagarna Ystad från ett soldränkt Ystad.

Morgonen inleddes med en intervju med Jeanette som driver restaurang Marinan. Därefter fick vi träffa Veronika som är verksamhetsledare i Ystad i Centrum samt nyanställda projektledaren Anna Bäckstrand som kommer att arbeta med projektet Hjärtat i Ystad.

Jamie och Jenny som är nya på vår avdelning berättade om deras uppdrag och vad de arbetar med just nu. Charlotta Blom, VD på Ystads teater fanns också på plats och intervjuades om nuläget.

I morgonsoffan mötte vi också Lars-Inge Persson, skolchef på Ystad gymnasium som tillsammans med Annika Strandberg, HR-manager på Polykemi pratade om kompetensförsörjning.

Günter Mårder, Företagarnas VD deltog via länk och gav sin nulägesanalys och därefter fick vi också att få ta del av Petter Birgersson, Ystads Allehanda nulägesanalys utifrån ett näringslivsperspektiv.

Avslutningsvis fick vi njuta av Sommarteaterns fantastiska talanger.

 

Många som såg frukosten live nätverkade glädjande nog på vår Instagramkanal genom att tagga @näringslivystad

Näringslivsfrukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Radio Active och Ystads Allehanda.

 

Publicerad 2021-05-31, Uppdaterad 2021-06-08