Naringslivsfrukost_5_februari_bild_Ystads_kommun_(7).JPG

De nominerade till Årets företagare avslöjades

De nominerade till Årets Företagare 2021 avslöjades på Näringslivsfrukosten den 16/11 som arrangerades på klostret

Näringslivsfrukost på klostret

Det var en vacker morgon där marschallerna visade vägen in till klostret där dagens Näringslivsfrukost arrangerades. Vi inledden med en god frukost och nätverkande och klockan åtta inledde Lars Larsson, Företagarna Ystad tillsammans med Johan Österberg, Marknad och Näringslivschef med att hälsa välkomna.

Först ut vad en intervju med Percy Gustavsson och Bosse Johnson, Företagarna som summerade nuläget kring arbetet med E65 och besöket i Sveriges Riksdag för några veckor sedan. (som finns att läsa här i bloggen)

Därefter var det dags för Lars att avslöja vilka företagare som nominerats till Årets Företagare 2021. Lars läste upp nomineringen och publiken fick gissa.

Nominering 1

"Detta är företagare med råg i ryggen som liksom kornet på åkern reser sig starkare efter ett oväder. Med stor entusiasm och drivkraft har man fortsatt att omvandla ett fd traditionellt lantbruk till ett fullskaligt gårdshotell med restaurang, konferens och spa. Med en stor portion kärlek och ett fantastiskt personalteam har man idag färre svinalogar men fler barbecue kvällar. Antal besökare över året visar tydligt att vi trivs bäst i öppna landskap"

Stort grattis till Maria och Magnus Hallin, Örums Nygård

Nominering 2

" Här möter vi två unga entreprenörer med båda fötterna stadigt i marken. En företagare som springer fort och som jagat ifatt ett flertal gaseller. Med tyngdpunkten i Skåne verkar företaget i hela regionen och man har skapat sig ett starkt varumärke inom markanläggningsbranschen. Företaget har visat en stark tillväxt både när det gäller omsättning och antal anställda. I en bransch som till stor del består av stora bolag är det med glädje vi ser att företaget fortsätter att växa i privat regi"

Stort grattis till Gustav och Anny Antonsson, Antonssons Mark & Entreprenad AB

Nominering 3

"Företagare i en konkurrensutsatt bransch som helt och hållet är sin egen länk och kedja. Företaget har funnit sin egen väg och är den lilla skobutiken med de stora märkena. De säljer på personligt varumärke, rekommendationer och sociala kanaler. Under företagets resa har butiksytan utökats till det dubbla och innefattar nu sortiment för dam, herr och barn. Här hittar vi en inspiratör, glädjespridare med en stor touch med stil. Hit kan man komma oavsett om man har storlek 22 eller 48. Hur långt kan man gå? Ja, det beror på hur bra skor man har"

Stort grattis till Åsa och Johan Lind, Footwear

I slutet av programmet intervjuades Bror Tommy Borgström bl.a om hans kommande bok om Ystad och Ystadprofiler. Avslutningsvis gavs möjligheten att tända ett ljus till minne av Ingvar i Klosterkyrkan.

Näringslivsfrukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad tillsammans med Ystads Allehanda och Radio Active. Nu kan du se frukosten i efterhand på Ystads kommuns Youtube kanal.

 

Publicerad 2021-10-26, Uppdaterad 2021-11-19