Antalet nystartade företag i Ystad ökar

Positiv trend när det gäller nystartade företag. Antalet nystartade företag i Ystad ökar.

Glada nyheter! Positiv trend när det gäller nystartade företag i Ystads kommun

Under 2021 har det startats 133st nya företag i Ystads kommun vilket kan sättas i relation till 100st under 2020, siffrorna är hämtade från Bolagsverket från januari-augusti *(1)

Under 2020 ökade Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne upp sin tillgänglighet genom att erbjuda företagshjälpen för att stötta alla företagare genom rådgivning. Hit har alla företagare kunnat få hjälp och stöd utifrån olika frågeställningar.

- En del företagare valde att lägga ner sin verksamhet under pandemin och några valde att sätta sina planer på paus berättar Angelica Erlandsson, Näringslivsansvarig Ystads kommun. Under 2021 avslutades 87st företag vilket kan jämföras med 162st under 2020 när pandemin kom*(2).

- Siffrorna visar på en stark återhämtning och vi ser en positiv utveckling. I Ystad finns det goda förutsättningar för företagande, vi har ett rikt näringsliv, stor spridning av branscher och vi arbetar ständigt för att upprätthålla en tät dialog med det lokala näringslivet genom vår företagslotsfunktion fortsätter Angelica Erlandsson. Att det startats 133st nya företag i Ystads kommun i år jämfört med 100st under 2020 visar på en positiv trend.

- Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne fyller en viktig funktion utifrån att kunna ge stöd och rådgivning när det gäller företagande. Vi var också varit snabba att ställa om när det gäller att starta eget utbildningarna och erbjuder dem helt digitala berättar Lotte Kolare, rådgivare Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne.

NY Starta-eget utbildning den 14 september

En ny Starta-eget utbildning körs igång den 14 september, utbildningen består av 7 tillfällen och är helt kostadsfri.

- Förutom starta-eget utbildningar så har vi under de första 7 månaderna i år haft 295 rådgivningar i våra tre kommuner, detta skall jämföras med 108 under samma period 2019 innan pandemin slog till. 50% av rådgivningarna är med personer hemmahörande i Ystadkommun avslutar Lotte Kolare.

 

*(1) Företagsformerna inkluderar Aktiebolag, Ekonomisk förening, Enskild näringsidkare, Handelsbolag och Kommanditbolag
*(2) 2021 är nu på samma nivå som 2019 då 82st företag avslutades under samma period.

 

Nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag eller redan har startat kostnadsfri rådgivning. Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare nätverk av samarbetspartners

Läs mer och anmäl dig på Nyföretagarcentrums hemsida.

Starta eget ystad

Publicerad 2021-09-02, Uppdaterad 2021-09-08

Kontakt

Angelica Erlandsson

Frågor? Kontakta Angelica, Näringslivsansvarig

angelica.erlandsson@ystad.se 

0411-57 75 65