FairtradeCity120_251px.gif

Fairtrade ambassadörs-utbildning 12-13 nov

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom och samtidigt engagera dig för social hållbar utveckling i praktiken? Då ska du gå Fairtrades ambassadörsutbildning!

Ystad är sedan 2013 en diplomerad Fairtrade City och i höst bjuder vi in till en utbildning för dig som vill lära dig mer om Fairtrade och rättvis handel. Detta är en populär och uppskattad kurs som erbjuder deltagarna kunskap, inspiration och engagemang inom ett viktigt och aktuellt ämne.

Kursen syftar till att bidra till ökad kännedom om Fairtrade och fokuserar bland annat på konsumentens möjlighet att påverka och göra skillnad genom enkla val i butiken. Kursen tar också upp hur Fairtrade arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för odlare i utvecklingsländer och hur kan du vara en del av detta arbete.

Inga förkunskaper krävs och efter utbildningen avgör du som Fairtrade-ambassadör om och hur du vill engagera dig för att gör Ystad till en ännu bättre Fairtrade City.


Datum och tider
: 12-13 november kl. 09.00-16.00

Utbildningsadress: ABF Österlen, Södra Dragongatan 22, 271 39 YSTAD

Anmälan senast 28 oktober till Carolina Palm carolina.palm@ystad.se

Pris: Utbildningen är kostnadsfri men utebliven deltagare debiteras 400 kr. Utbildningsmaterial samt lunch och fika ingår. För kursintyg som Fairtrade-ambassadör krävs närvaro båda dagarna.

 

Varmt välkommen!

Styrgruppen för Ystad Fairtrade City

Publicerad 2016-10-13, Uppdaterad 2020-01-20