Näringslivsfrukost

Publicerad: 2023-05-30 16:16

Den sista Näringslivsfrukosten innan sommaren samlade drygt 80 personer på Ludvigsdals gård

Sydöstra Skåne rustat inför lågkonjunktur

Intill gulnande fält av raps och i strålande sol inleddes morgonen med nätverkande och gemensam frukost. Det var en välfylld agenda och först ut var Anders Hansson och Johan Wessman, Sparbanken Skåne med en rykande färsk konjunkturrapport. Rapporten visade att sydöstra Skåne är rustat för lågkonjunktur med en stabil arbetsmarknad med låg arbetslöshet, god utveckling inom industrin och den viktiga besöksnäringen växer.

Kulturnäringen är också en stark tillväxtmotor och dagen till dagen till ära fick vi en smygtitt på på kommande TV-serien "Hålla samman" som är producerad av Anagram i samproduktion med Film i Skåne och filmfonden för SVT. Innan pausen där det fanns chans att fylla på kaffe, fick vi också höra om Ystads kulturnatt den 21 oktober.

Sen var det dags för oss att höra om Ystad Summit och dess möjligheter. Idag var det 100 dagar tills Ystad Summit öppnar och det finns fantastiska möjligheter att både arrangera och delta i dialogen under Ystad Summits paraply. Läs gärna mer på deras hemsida.

För andra året i rad korades Årets praktikplats som i år gick till Löderupsgården samt Årets praohandledare som gick till Sofia på Sibylla. Stort grattis!

Sist i programmet fick vi ta del av projektet Gott Liv Varm mat.

Nästa Näringslivsfrukost arrangeras den 9 september i samband med Ystad Summits öppnande. Sätt ett kryss i kalendern redan nu!

Näringslivsfrukost Ystad 

Kommentarer