Näringslivsrådet

Publicerad: 2018-05-24 13:35

Näringslivsrådet sammanträder 5-6 ggr per år och har i syfte att främja dialogen mellan näringsliv och kommun

Dagens möte hade fokus på besöksnäringen och Marie Holmström, Turistchef gjorde en dragning om destinationsprocessen och det gemensamma arbetet som mynnat ut i en strategisk plattform för en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne.

Turismen fungerar som ett skyltfönster för inflyttning och etablering och alla vi som bor och verkar i regionen fyller en viktig funktion som ambassadörer.

På dagens möte pratade vi även om det positiva resultatet från Svenskt Näringslivs rapport, Ystads tredje plats som årets superkommun utsett av Dagens Samhälle och den delade första platsen i Naturskyddsföreningens ranking.

Nästa möte ska vi lyfta fram prioriterade områden som vi behöver arbeta vidare med framöver och därefter kommer representanter från Näringslivsrådet och kommunen tillsammans diskutera hur vi kan arbeta tillsammans med dessa områden.

Har du som företag/organisation något som du vill att din branschrepresentant för vidare in i Näringslivsrådet så tveka inte att kontakta den person som representerar din bransch. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Näringslivsrådet.

 

Kategorier: Nätverk

Kommentarer