Näringslivsgalan 2015

Årets Näringslivsgala lockade över tvåhundra festglada gäster från Ystads näringsliv. Galan hölls i Surbrunnsparken och arrangeras av Ystads kommun, Företagarna Ystad, Ystads Allehanda och Radio Active.

Dessa bilder är tagna av Hybrid State. Se fler på deras facebook-sida.

Underhållning med komikern Kristoffer Appelquist.

Utdelningar av mästar- och gesällbrev med Ingvar Öberg.jimmy ahl

Jimmy Ahl, Kåseberga Fisk - vinnare 2015

Nomineringar Årets Företagare

Ystad Bilbesiktning

2010 öppnades marknaden upp för privatägda besiktningsföretag. Året efter 2011 startades YBB och har sedan dess vuxit från tre till idag nio medarbetare. I Sverige finns idag endast åtta privatägda besiktningsfirmor i Sverige och av dessa är sex stycken stora kedjor, vilket gör YBB till en unik verksamhet i sitt slag. YBB erbjuder tjänster som kontrollbesiktning av personbilar, tunga fordon och registreringsbesiktning av nya och importerade fordon.

Kåseberga Fisk - vinnare 2015

Cirka 20 km från Ystad, ligger en liten fiskeby som heter Kåseberga. Där, vid de branta backarna ner mot havet, ligger bland annat fiskehamnen och rökeriet som Leif Ahl och hans far startade 1968.

Det hela började i liten skala men rökeriet har under årens lopp byggts till ett antal gånger. Numera är rökeriet EU anpassat eftersom den senaste tillbyggnaden uppfyller de krav som gäller för hygien och fiskhantering.

Man gör själv i stort sett de flesta produkter, levererar färsk, rökt och inlagd fisk till ett flertal butiker, grossister och restauranger i södra Sverige.

I butiken som har öppet året runt, låter man gamla goda traditioner möta nya smaker och uttryck.

 Att sedan personalen dessutom har en passion för olika typer av entusiastfordon är också en bidragande orsak till denna framgångs saga. Det kommer fordonsentusiaster med sina unika bilar från hela landet för en kontroll- eller registreringsbesiktning.

Restaurang Marinan

Restaurangen som ligger i Ystads småbåtshamn. Med ett underbart läge med utsikt över hamnen och havet och intill finns den fina stranden och allt ändå mitt i centrum.

Trots en ständig utveckling och utökning av antalet platser både ute och inne så är det oftast fullbokat och Ystadborna har fått lära sig att vill man ha plats gäller det att boka bord i god tid.

Man är heller inte sen att hitta nya vägar för att locka till sig besökare, nu senast vid Jazzfestivalen då det efter midnatt jammades friskt.

Årets Ambassadör

Årets ambassadör har gjort en lång och imponerande resa med sina unika produkter. Med en inspirerande personlighet och sitt stora engagemang sprider vår ambassadör den goda bilden av Ystad i allt från salongerna i Versailles till frukostmöten i Ystads kommun. Årets ambassadör är: Sonja Allbäck

Årets Hederspris

Årets hederspris tilldelas en person, som förutom att vara en framgångsrik företagare, har ett stort engagemang för vår kommun men som sällan står i rampljuset själv. Årets vinnare stöttar flera lokala föreningar, lokala arrangemang och lokala projekt. Vår pristagare har som vision på sin hemsida, kort och gott: ”Att vara ett föredöme i branschen”. Något han sannerligen är. Priset går till: Ingmar Svensson

Årets Nyföretagare

Årets nyföretagare har på kort tid byggt upp en imponerande verksamhet med en stor omsättning och ett positivt resultat. I en bransch som värnar om ’våra bästa vänner’ tillhandahåller man ett stort produktsortiment som man säljer såväl vid personlig kontakt som med en väl utvecklad och tillgänglig hemsida. Årets vinnare är: Lars Olsson, Nex2Vet

Publicerad 2015-10-07, Uppdaterad 2018-12-18