Foto_Christoffer_Borg_Mattisson_Handbollslandslaget..jpg

Handbollslandslaget till Ystad

Damlandslaget i handboll kommer till Ystad den 5:e mars. Då gästar Serbien Ystad Arena i den fjärde kvalomgången.

Jakten på EM-biljetten fortsätter i Ystad

Sverige jagar en biljett till nästa års EM och har chans att säkra den på hemmaplan lördagen den 5 mars. Då gästar Serbien Ystad Arena i den fjärde kvalomgången.  

Herrlandslaget laddade i Ystad inför OS – nu är det alltså damlandslagets tur att komma till den handbollstokiga staden.

– Herrhandbollen har alltid varit stark i Ystad, men vi har under flera års tid även satsat oerhört mycket på flick- och damsidan. Vi siktar på att vara en jämställd förening och ambitionen är att såväl våra herrar och damer ska vara med och slåss i den absoluta toppen i svensk handboll. Den 5 mars blir en härlig manifestation för damhandbollen med EM-kvalmatchen och andra aktiviteter i Ystad Arena, säger Andreas Narsell, klubbchef i Ystads IF.

Johan Österberg, marknads- och näringslivschef i Ystad kommun:

– Stadens klubbar har i alla år fostrat landslagsspelare och gjort Ystad känt såväl i Sverige som internationellt, men det har i huvudsak varit på herrsidan. Vi är oerhört glada över den satsning på damhandboll som görs i Ystad och ser fram emot att de svenska damerna kommer hit för att jaga en ny mästerskapsbiljett.

Biljetterna till EM-kvalmatchen mellan Sverige och Serbien i Ystad Arena den 5 mars släpps till försäljning på Handbollslandslaget.se/biljetter den 10 december.

Läs mer på www.handbollslandslaget.se

Publicerad 2021-12-03, Uppdaterad 2022-12-05