3609787-saleswoman-with-cheering-team-behind-her-giving-approval.jpg

Var finns jobben 2019?

Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden

Välkommen på prognosfrukost den 25 januari på Ystad Teater

Arbetsförmedlingen välkomnar dig som företagare, politiker, utbildningssamordnare samt du som arbetar med kompetensförsörjning och tillväxt till en presentation av prognosen för arbetsmarknaden i sydöstra Skåne.

07.30 Victor Tanaka från Arbetsförmedlingens Analysavdelning presenterar senaste arbetsmarknadsprognosen. Den internationella ekonomin befinner sig fortsatt i ett starkt konjunkturläge, även om tillväxttoppen nu ser ut att vara passerad. Flera nyanser i omvärldsläget pekar ändå mot stark internationell efterfrågan för svenska varor och tjänster nästa år.

Arbetsförmedlingens prognosundersökning ger uttryck för att den svenska högkonjunkturen fortsätter att mogna, men att tillväxttakten växlar ned något under 2019.

08.10 Vi bjuder på mingelfrukost

08.30 – 09.10
Caroline Blomberg från Digitalt Innovationscenter delar med sig av tankar och fundering. Digitalisering, automatisering och AI. Arbetsmarknaden är på väg att succesivt förändras.

Vad tror vi kommer att vara viktigt för att företag och arbetssökande skall hitta varandra.

Hur kommer dessa förändringar kunna påverka samhället och oss alla. Det handlar om digitala kopplingar men också om behovet av att följa med i attitydförändringarna som kommer.

Anmäl ditt deltagande via länken

Plats: Ystad Teater, Sjömansgatan 13

Tid: Fredagen den 25 januari Kl. 07.30

 

 

Publicerad 2019-01-15, Uppdaterad 2019-01-25