Ystad_hamn_5.jpg

Varför Ystad?

Som företagare investerar du i en expansiv region med ett positivt företagsklimat när du etablerar din verksamhet i Ystads kommun

Varför Ystad?

Du investerar i en expansiv region med ett positivt företagsklimat. I Ystad prioriterar vi en nära relation mellan kommunen och våra företagare, genom korta beslutsvägar och många samarbeten. I Ystad finns en positiv anda mellan företagarna och kommunen och det finns flera nätverk att delta i där tillväxt, utbyte av erfarenheter och samverkan är några av de gemensamma nämnarna.

Här finns goda färjeförbindelser till Bornholm och Polen från Ystad hamn, som är Sveriges tredje största hamn sett till antalet passagerare och halvtimmesförbindelser med tåg till Malmö, Lund och vidare till Köpenhamn.  E65:an mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse.

Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival. Föreningslivet är också starkt förankrat och ett bra sätt att engagera sig och att lära känna nya människor och bygga nätverk som ny i vår kommun.

För mer information om verksamhetsmark, lediga lokaler, frågor kring tillstånd eller andra lotsärende – tveka inte att höra av dig till foretagslots@ystad.se

Publicerad 2023-03-16