RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Gott Liv Varm mat

Publicerad: 2023-03-29 16:17

Nu fortsätter projektet Gott Liv

Gott Liv -varm mat

Idén till välgörenhetsprojektet föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och de kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende. Fortsättningen på projektet för 2023 är Gott Liv -varm mat.

I år riktar sig projektet till att skapa samarbete mellan företag och föreningar för att omvandla matsvinn i butiker till god mat åt behövande.

Vem kan bidra?

Butiker som kan bidra med råvaror som annars skulle kastas, krogar eller kök där maten kan tillagas och företag eller hjälporganisationer som kan transportera och dela ut den färdiglagade maten till de som behöver hjälp kan höra av sig till initivtagarna Johanna Dahlsjö, ESS Group och Clara Sundelius, Sparbanken Syd.

Kontakta Gott Liv via deras Facebooksida alternativt via företagslotsen.

Nuläge

Ystad Saltsjöbad, Coop och Svenska Kyrkan har testat konceptet och har sedan en tid tillbaka levererat drygt 100 portioner mat i veckan av råvaror som annars skulle slängas. Det visar tydligt att konceptet håller och nu vill man växla upp genom att få företag och föreningar att skapa små nätverk för att ge fler ett Gott Liv -varm mat.

Gott liv logga


Ystad Summit

Publicerad: 2023-03-29 09:53

Ystad Summit fortsätter där andra slutar och är ett bra tillfälle för näringslivet att ge sig in i samhällsfrågorna

Ystad Summit 2023, varför ska du vara där?

I veckan fick vi besök av Bengt-Åke Wahlberg, initivtagare och Pia Jönsson Raigård, ordförande i Ystad Summit.

Ystad Summit genomförs för andra året och är en arena för dialog. Här kan du som företagare eller organisation anordna dina egna arrangemang, stora eller små, under Ystad Summits paraply.

Ystad Summit är en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats för alla. Under två dagar 7-8/9 möts vi för dialog, utbyte och oväntade möten. Här diskuterar vi viktiga samhällsfrågor som berör södra Sverige och Östersjöregionen.

För dig som företagare eller organisation är detta ett utmärkt tillfälle att nätverka och föra dialog kring sådana frågor som du utifrån ditt perspektiv ser som viktiga.

Det är enkelt att vara en del av Ystad Summit

Du anmäler ditt event eller arrangemang via Ystad Summits hemsida. Du väljer själv omfattning och innehåll. Har du en idé eller tanke men vet inte hur eller om den passar in? Då kan du enkelt få vägledning av Altitude Meetings som ansvarar för logistiken bakom alla arrangeman och event.

Ystad Summit pågår under två dagar och då finns det förutom möjligheten att själv anordna ett event också fantastiska förutsättningar för dig att delta på andras event och arrangemang samt knyta kontakter som är viktiga för dig.

När Ystad Summit slutar den 8 september, tar Ystad Summit Expo vid. Det pågår mellan 9-10/9 och är en möjlighet för dig att möta invånare, besökare utifrån ett kundperspektiv. Är du intresserad av att finnas på plats här, kontaktar du anna.bjurnemark@ystadsummit.se

Bakgrunden till Ystad Summit

Initivet till Ystad Summit kom från Ystads IFs handbollsförening som ser Ystad Summit som ett värdefullt och långsiktigt bra projekt för att lyfta sitt samhällsengagemang och går väl i linje med de olika initiv som föreningen driver inom FNs globala hållbarhetsmål, exempelvis nr 16 fredliga och inkluderande samhällen.

Ystad Summit_bild Ystads kommun 


E65

Publicerad: 2023-03-21 14:55

Sydöstra Skåne behöver en mer utvecklad infrastruktur som skapar bättre förutsättningar för näringsliv, transporter och turism att utvecklas.

Vi besöker Riksdagen

21 mars besökte Johan Mars Österberg tillsammans med Paula Nilsson, kommunstyrelsens ordförande och Lars Larsson, ordförande i Företagarna Ystad Stockholm och Sveriges Riksdag.

Besöket är en del i lobbyingarbetet för utbyggnaden av E65 som Företagarna i Ystad drivit tillsammans med Ystads kommun och kommunerna i sydöstra Skåne.

- E65 är livsnerven för näringslivet i Ystad och sydöstra Skåne, vi har ett oerhört starkt företagande som omfattar allt från stora internationella företag inom tillverkningsindustrin, en stark turistindustri och fåmansbolag som är beroende av de större företag. Enligt rapport från Företagarna är det främsta tillväxthindret just kompetensförsörjningen, och för att utveckla den, öka produktion och förbättra logistiken krävs det fyra filer på väg E65 säger Lars Larsson, Företagarna Ystad

Varför är E65 är en så prioriterad fråga?

I kommande nummer av Företagarnas tidning FÖR Ystad kommer läsaren att få en helhetsbild kring varför just E65 är en så prioriterad fråga. Till viss del handlar det om tillväxten i vår del av Skåne och om kompetensförsörjningen. Men det handlar också om att stärka korridoren Bornholm-Köpenhamn, som är danskarnas inrikestrafik. Trafiksituationen i Ystad via Dragongatan är en prioriterad del i arbetet med att lyfta behovet av statliga medel för utbygnad av E65.

Vid mötet i Riksdagen var samtal inplanerade med i första hand riksdagsledarmöter från Skåne som sitter i trafik-, försvars-, finans-, och miljö och jordbruksutskotten.

På bilderna ser du förutom Johan Mars Österberg, Paula Nilsson och Lars Larsson även Stina Larsson (C) ledarmot i miljö- och jordbruksutskottet och representerar Skånes läns södra valkrets, Torsten Elofsson (KD) ledarmot i justitieutskottet, Camilla Mårtensson (L) ledarmot i arbetsmarknadsutskottet, Lars Andersson försvarsutskottet och Nordiska Rådet, Victoria Tidblom (SD), ledarmot i Nordiska Rådet, Emma Ahlström Köster ledarmot i finans- och kulturutskottet, Leif Johansson trafikutskottet och Nordiska Rådet (M), Anna Wallentheim Justitieutskottet, Adrian Magnusson Trafikutskottet och Per-Arne Håkansson (S) Nordiska Rådet och Näringsutskottet.

Riksdagen E65 2023 Stina Larsson (c) Paula Nilsson (m) Lars Larsson_Johan Österberg Torsten Elofsson (KD) besök i Riksdagen Camilla Mårtensson (L) besök i Riksdagen Lars Andersson försvarsutskottet och nordiska rådet_Victoria Tidblom Emma Ahlström Köster_möte E65 2023 Anna Wallentheim_Adrian Magnusson_Per-Arne Håkansson_Näringsliv Ystad


Hur går det för Skåne?

Publicerad: 2023-03-21 14:36

Varje år släpps en digital rapport om läget i Skåne

Skånes utvecklingsdag

Den årliga rapporten är en uppföljning av den regionala utvecklingsstrategin och den presenterades på Skånes utvecklingsdag. På plats förutom vi var bland andra professor Micael Dahlen, regionala utvecklingsnämndens ordförande Anna Jähnke, Landshövding Anneli Hulthén och Skånes kommuners ordförande Patric Åberg.

Dagens moderator var Johan Wester och Trine Grönlund.

Vi (Angelica) representerade sydöstra Skåne på scen tillsammans med Hässleholm-, Perstorp- och Trelleborgs kommun i panelen för att reflektera över resultatet.

Vi kan Ystad

Vill du veta mer om statistik och hur det går för Ystad? Kontakta oss!

Du kan även hitta en del intressant fakta på hemsidan.

Region Skånes utvecklingsdag


Rekryteringsmässa

Publicerad: 2023-03-15 16:07

Årets Rekryteringsmässa besöktes av gymnasieungdomar och arbetssökande från arbetsmarknadsenheten och arbetsförmedlingen


Årets första näringslivsfrukost

Publicerad: 2023-03-09 16:25

Äntligen var det dags för årets första Näringslivsfrukost med temat energi, dess utmaningar och möjligheter


Hållbar platsutveckling Kåseberga

Publicerad: 2023-03-03 14:18

Kåseberga får goda betyg enligt Global Sustainable Tourism Councils (GSTC) kriterier


Fokus Tillväxt

Publicerad: 2023-02-16 15:07

Över femtio deltagare med kopplingar till hästnäringen samlades på Ystad ridklubb för att delta i det första branschspecifika arrangemanget inom Fokus Tillväxt


Årshjul arrangemang 2023

Publicerad: 2023-02-10 10:50

Årshjulet för Ystad i Centrum


Vi kan Ystad

Publicerad: 2023-02-10 10:40

Nyligen publicerades siffror från SCB gällande registrerade företag samt antal gästnätter i kommunen


Näringsliv Ystad

Publicerad: 2023-01-27 11:24


Hästnäringen i fokus

Publicerad: 2023-01-25 12:07

Affärsutveckling och hållbar tillväxt inom hästnäringen kopplat till Agenda 2030 och FNs 17 globala mål


Ystads Näringslivsgala

Publicerad: 2023-01-23 11:37

Ystads Näringslivsgala arrangerades den 20 januari. Det blev en fantastisk kväll då vi tillsammans hyllade det lokala näringslivet


Kompetenskompassens resultat

Publicerad: 2023-01-17 14:37

Vilka kompetenser och utbildningar efterfrågar arbetsgivarna i Ystad?. Nu kan du ta del av Kompetenskompassens resultat


Julhälsning från Marknad och Näringslivsavdelningen

Publicerad: 2022-12-19 14:17

Marknad och Näringslivsavdelningen bjuder dig på en sammanfattning av året, allt på rim


Nominerade till Årets Företagare

Publicerad: 2022-12-07 10:06

På vår sista näringslivsfrukost för året presenterade Företagarna Ystad de tre nominerade till Årets Företagare 2022


Julen i Ystad

Publicerad: 2022-11-28 13:13

Julen invigdes i Ystad torsdagen den 24 november på Stortorget och på söndagen var det äntligen dags för julskyltning


Hållbar platsutveckling Kåseberga

Publicerad: 2022-11-24 08:39

Hur arbetar med hållbar platsutveckling?


Kompetenskompassen enkät är öppen

Publicerad: 2022-11-24 08:21

Nu är Kompetenskompassens undersökning öppen, dina svar är viktiga för en hållbar kompetensförsörjning


Draknäste 2022

Publicerad: 2022-11-11 12:34

Att sitta i draknäste för unga företagare är fantastiskt


Ystadmodellen i Örkeljunga

Publicerad: 2022-11-11 10:43

Ystadmodellen och konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer sprids och i veckan var det dags för steg ett i Örkelljunga där Hållbar Utveckling Skåne höll i trådarna tillsammans med sex kommuner


Cityindex

Publicerad: 2022-10-27 13:31

Fastighetsägarna presenterar årligen Cityindex i syfte att beskriva utvecklingen inom detaljhandeln, men kartläggningen omfattar även restaurangnäringen, hotellbranschen och de kommersiella servicefunktionerna inom respektive stadskärna.


Kompetensfika

Publicerad: 2022-10-27 13:25

I veckan var det dags för ett nytt arrangemang kopplat till Kompetenskompassen


Backåkra Summit

Publicerad: 2022-10-27 10:21

På FN dagen den 24 oktober var det dags för Backåkra Summit för andra året i rad. Bakom arrangemanget står Marknad och Näringslivsavdelningen i Ystads kommun, arrangemanget genomförs med stöd från Sparbanken Syd


Hållbar platsutveckling

Publicerad: 2022-10-23 14:11

Nu är Platsutveckling Kåseberga igång. Ett första informationsmöte för näringsidkare, politik, byalag och offentliga organisationer har genomförts.


Gymnasiemässan

Publicerad: 2022-10-17 20:06

Gymnasiemässan på Ystad Arena


FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Publicerad: 2022-10-07 13:38

Drygt 100 företagare och organisationer samlades för en förmiddag med fokus på affärsnytta och den faktiska förflyttningen


Företagsklimat

Publicerad: 2022-09-28 15:15

Den 28 september var det dags för Svenskt Näringsliv att presentera årets ranking i företagsklimatet och vi från Marknad och Näringslivsavdelningen var såklart på plats


Yrkesbussarna

Publicerad: 2022-09-28 15:05

I veckan har alla nior på Västerportskolan och Norreportskolan besökt flera olika större arbetsplatser i Ystads kommun


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-09-20 11:58

20 september var det dags för Ystads näringslivsfrukost med tema kompetensförsörjning


A Sustainable Tomorrow

Publicerad: 2022-09-15 16:14

Den 15 september var det dags för oss att för tredje året i rad vara en officiell hubb för A Sustainable Tomorrow


Sommarföretagarna 2022

Publicerad: 2022-09-09 15:28

Personlig utveckling, mer självständig och modigare ungdomar. Ung Drive har nu levererat sin rykande färska rapport om Sommarföretagarna


Vill du vara med i matchen?

Publicerad: 2022-09-09 15:12

Hur gör man affärer med offentlig sektor?


Global Thinkers

Publicerad: 2022-09-01 11:29

FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer


Gott Liv

Publicerad: 2022-08-19 11:04

25-27 augusti, storsatsning för att skapa ett gott liv för alla på särskilt boende

Kategorier: Arrangemang

Först i Sverige

Publicerad: 2022-08-16 16:32

Ystad Gymnasium är först i Sverige med ett certifierat Restaurang- och livsmedelsprogram


Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-08-15 18:38

Ystad är en året runt destination, här finns alltid mycket att se och göra. Kontakta gärna Företagslotsen om du planerar att genomföra ett större evenemang


Behov av personal

Publicerad: 2022-07-11 15:12

I mars månad i år var Ystad en transitkommun. Det var många företagare och privatpersoner som hörde av sig och ville hjälpa till på olika sätt och vi lovade att höra av oss igen när det fanns konkreta behov. Nu är det dags.

Kategorier: Företagsklimat

Regional Utveckling på besök

Publicerad: 2022-07-11 15:05

Karin och Jennika från Regional utveckling, Region Skåne besökte oss på Gamla Rådhuset

Kategorier: Nätverk

Kryssningsfartyg till Ystad

Publicerad: 2022-07-11 14:57

Kategorier: Företagsklimat

Techday

Publicerad: 2022-07-05 15:03

Omvärldsbevakning på Techday i Malmö

Kategorier: Nätverk

Sommarföretagare

Publicerad: 2022-07-04 16:10

Under vecka 27 var det dags för sommarföretagarna att köra igång sin utbildning


Gott Liv

Publicerad: 2022-06-28 15:29

På Backåkra Summit möttes Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd, en idé föddes och idag var det premiär


Evenemangslots

Publicerad: 2022-06-27 13:15

Vi hjälper till att samordna funktioner, synliggöra och möjliggöra större arrangemang genom vår lotsfunktion

Kategorier: Företagslots

Ystad först i Sverige

Publicerad: 2022-06-17 11:38

I Ystad gymnasiums strävan om att skapa den bästa möjliga utbildningen för nuvarande och framtida elever har man av branschorganisationen Visita och med hjälp av lokala samarbetspartners blivit certifierade med både vårt Restaurang- och livsmedelsprogram och Hotell- och turismprogram


Skåne Innovationweek

Publicerad: 2022-06-15 11:09

Vi arrangerade två event under Skåne Innovation Week. Kompetensfika och Ystadmodellen från TV-soffan

Kategorier: Nätverk

Vill du vara med i matchen?

Publicerad: 2022-06-09 11:36

På dagens dialogmöte stod affärer med offentlig sektor på agendan


Sammanfattande omdömet om företagsklimatet i Ystad

Publicerad: 2022-06-07 10:53

Den 31 maj vad det dags för Svenskt Näringsliv att publicera resultatet av det sammanfattande omdömet om företagsklimatet


Ny verksamhetsledare

Publicerad: 2022-06-07 10:24

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne har fått en ny verksamhetsledare


Nyhetsbrev

Publicerad: 2022-06-03 08:59

För att man som företagare inte ska missa att ta del av de arrangemang och aktiviteter som finns att ta del av skickar vi från Marknad och Näringslivsavdelningen ut nyhetsbrev


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-06-01 16:00

Ystads Näringslivsfrukost samlade över hundra företagare på Ystads Saltsjöbad


Nationaldagsfirande i Ystad

Publicerad: 2022-05-30 14:00

Många är med och bidrar till ett fantastiskt Nationaldagsfirande i Ystad, vi ser fram emot att fira tillsammans med dig

Kategorier: Arrangemang

Svenska mästare

Publicerad: 2022-05-30 10:08

Ystads IF handboll tog SM-guld i handboll i fredags

Kategorier: Nätverk

Ystad Summit

Publicerad: 2022-05-17 11:31

I helgen var det dags för Ystad Summit, en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats för samhällsfrågor som berör södra Sverige, och i synnerhet sydöstra Skåne

Kategorier: Företagsklimat

Viktigt på riktigt

Publicerad: 2022-05-03 09:30

Med stöd av Näringslivsavdelningen fick HydX kontakter med skolan och hjälp att kartlägga sitt kompetensbehov utifrån Kompetenskompassen


Ystadmodellen i Alnarp

Publicerad: 2022-04-28 14:55

Ystadmodellen del ett genomfördes på Alnarpsgården


Hisspitch sökes

Publicerad: 2022-04-19 16:27

Bästa hisspitchen för företagsklimatet i Ystad sökes

Kategorier: Företagslots

Almi på besök

Publicerad: 2022-04-13 08:21

I veckan fick vi besök av Gustav och Linn på Almi för att prata företagsutveckling

Kategorier: Företagslots

Ystadmodellen sprids

Publicerad: 2022-04-11 12:32

Konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer sprids och Ystadmodellen implementeras på flera olika arenor


SSA konferens 2022

Publicerad: 2022-04-08 16:03

Konferensen för Samverkan Skola Arbetsliv 2022


Ystad är en attraktiv destination

Publicerad: 2022-04-06 13:06

316 073 är antalet gästnätter för Ystads kommuns boendeanläggningar under 2021 – all time high!

Kategorier: Hållbar tillväxt

Mäklarträff

Publicerad: 2022-04-06 11:36

Vi bjuder in till specifika branschträffar under året och nu var det dags för mäklarträff

Kategorier: Nätverk

Näringslivsgalan -vilken kväll!

Publicerad: 2022-04-04 14:00

Ystads Näringslivsgala, kvällen då vi hyllar det lokala näringslivet

Kategorier: Näringslivsgala

Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-03-31 16:20

Verktygslådan för kompetenskompassen fylls på och våra riktade insatser styrs av resultatet


Snart dags för Ystads Näringslivsgala

Publicerad: 2022-03-28 13:54

Den första april är det äntligen dags för Ystads Näringslivsgala

Kategorier: Näringslivsgala

Kreativ frukost

Publicerad: 2022-03-25 09:39

Kulturen i Ystad tillsammans med Ystad Studios Visitor Center bjöd in till en kreativ frukost på Klostret


Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-03-18 14:43

I kompetenskompassens verktygslåda arbetar vi aktivt som företagslots


Damlandslaget till Ystad

Publicerad: 2022-03-04 15:34

Varför är det positivt för Ystad att damlandslaget i handboll kommer hit?

Kategorier: Arrangemang

Miljöbron

Publicerad: 2022-03-01 14:46

Genom ett nytt samarbete mellan Ystads kommun och den ideella organisationen Miljöbron Skåne ges nu företag inom Sydöstra Skåne unika möjligheter att få kostnadsfri hjälp för att lösa utmaningar som verksamheten står inför eller ta tag i något ni länge velat göra men kanske inte själva har tiden till.


Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-02-28 11:11

Kategorier: Arrangemang

Fas tre i Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-02-22 16:28

Nu har det gått några veckor sedan Kompetenskompassens resultat presenterades och nu är det full fart på aktiviteterna utifrån kompassen


Livesänd näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-02-15 15:17

Ystads näringslivsfrukost livesändes från Ystad Studios Visitor Center


Företagsbesök

Publicerad: 2022-02-10 13:56

Äntligen kan vi åka ut på företagsbesök igen, som vi längtat!

Kategorier: Företagslots

Starta eget utbildning

Publicerad: 2022-02-08 11:27

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne erbjuder regelbundet starta eget kurser och den 25 februari är det dags för en ny kostnadsfri kurs

Kategorier: Företagslots

Samverkan Skola Arbetsliv

Publicerad: 2022-02-07 15:52

Kompetenskompassen visar redan vägen mot nya samarbeten


Planerade upphandlingar

Publicerad: 2022-02-07 12:07

Här hittar du Ystads kommuns planerade upphandlingar

Kategorier: Företagslots

Kompetenskompassens resultat presenterades

Publicerad: 2022-01-28 09:06

Den 27e januari presenterades enkätsvaren från Kompetenskompassen som visade vilka behov som finns i Ystad


Nyhetsbrev

Publicerad: 2022-01-25 14:20

Idag skickade vi ut vårt nyhetsbrev med många spännande nyheter


Statistik från Boverket

Publicerad: 2022-01-12 15:03

Senaste statistiken från Boverket visar på rekord

Kategorier: Företagsklimat

Ny datum för Näringslivsgalan

Publicerad: 2022-01-12 14:18

Ystads Näringslivsgala arrangeras den 1 april

Kategorier: Näringslivsgala

Hur är det att vara företagare i Ystads kommun

Publicerad: 2022-01-07 16:10

I dagarna har enkäten om det lokala företagsklimatet gått ut

Kategorier: Företagsklimat

2021 ur ett näringslivsperspektiv

Publicerad: 2022-01-03 14:15

Under året som gått har VI tillsammans med DIG ställt om, anpassat oss och gasat. Vi har gjort ett försök att summera 2021 utifrån ett Företagslotsperspektiv och det blev såhär

Kategorier: Företagslots

Samverkan skola arbetsliv

Publicerad: 2021-12-16 08:51

En heldagskonferens med workshops med fokus på en regional plattform för ökad valkompetens.


Julskyltningssöndagen i Ystad

Publicerad: 2021-12-16 08:36

Julskyltningen i Ystad lockade många besökare till butikerna

Kategorier: Arrangemang

Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-12-08 14:16

Den 7e december arrangerades årets sista Näringslivsfrukost på Kabusa Art Gallery


Uteserveringar året runt

Publicerad: 2021-12-03 15:48

Nu kan du som företagare ansöka om uteservering året runt i Ystad


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-11-16 14:10

De nominerade till Årets Företagare avslöjades på dagens Näringslivsfrukost


Branschdag

Publicerad: 2021-11-16 13:48


Media Evolution

Publicerad: 2021-11-01 10:03

Media Evolution City Ystads nya mötesplats?

Kategorier: Nätverk

Cityindex

Publicerad: 2021-10-29 15:07

Trots ett tufft år med restriktioner klarade sig Ystad bättre än jämförbara stadskärnor i landet visar rapporten Cityindex.


Backåkra Summit

Publicerad: 2021-10-25 16:12

Den 24 oktober, FN dagen var det dags för oss att arrangera världens första Backåkra Summit

Kategorier: Hållbar tillväxt

Globala målen en katalysator för tillväxt

Publicerad: 2021-10-25 15:20

Den 22 oktober var det dags för vår årliga mässa/utställning inom konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Kategorier: Hållbar tillväxt

Riksdagen

Publicerad: 2021-10-13 15:38

Lunchseminarium i Sveriges Riksdag med Företagarna Ystad angående E65:an


Backåkra Summit

Publicerad: 2021-10-11 09:25

Hur driver vi i Sverige en affärsmässig hållbar utveckling inom näringslivet och tillsammans identifierar områden för samverkan eller gemensamma utmaningar om vi ser på FN:s hållbarhetsmål som ett smörgåsbord för affärer?

Kategorier: Hållbar tillväxt

Besökare i sommar

Publicerad: 2021-10-04 16:30

Vad tyckte besökarna om sitt besök i Ystad i somras?

Kategorier: Företagslots

Skuggstyrelse

Publicerad: 2021-09-27 16:37

Den 16 september träffades ledamöter och företagare för en gemensam uppstart av skuggstyrelseprogrammet

Kategorier: Företagsklimat

Trendbrott för Ystad i Svenskt Näringslivs rankning

Publicerad: 2021-09-23 16:21

Trendbrott för Ystad i Svenskt Näringslivs rankning

Kategorier: Företagsklimat

Kickoff med Ung Företagsamhet

Publicerad: 2021-09-23 13:11

Nu har UF-läsåret startat. Den 22/9 hade alla Unga företagare StartUp med Kick Off.


A Sustainable Tomorrow

Publicerad: 2021-09-21 13:35

Ystads kommun var för andra året i rad en officiell hubb för A Sustainable Tomorrow som är en modern mötesplats där kunskap sprids och nätverk skapas i syfte att öka hållbarheten inom näringslivet.

Kategorier: Hållbar tillväxt