RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Öka välmående och affärsnyttan i organisationen

Publicerad: 2021-03-30 11:08

Idag arrangerade vi tillsammans med Mitt Liv ett webbinar kring hur man kan arbeta aktivt med mångfald och inkludering

Vad är mångfald och inkludering och varför är det viktigt för verksamheten?

När man tittar på dessa frågor så landar man oftast i det synliga såsom diskrimineringsgrunderna, men detta är bara toppen av ett isberg.

Mångfald är allt som gör en människa unik. Mångfald är man inte själv utan det handlar om olika perspektiv. När man som verksamhet tittar på hur man vill arbeta med mångfald kan det vara klokt att titta på vilka perspektiv som man saknar i sin organisation.

För små och medelstora företag och för start-ups kan ett sätt att arbeta med mångfald och inkludering vara att man i sin rekryteringsfas tittar på culture add istället för culture fit.

Utifrån kundperspektivet så behöver man ställa sig frågan, speglar vi målgruppen? Detta i sin tur kopplar man sedan som företagare till kommunikation, marknadsföring och produktutveckling.

När det handlar om inkludering så är det viktigt med ett inkluderande ledarskap, att skapa ett värde av unikheten kontra tillhörigheten

Dagens webbinar arrangerades av oss på Marknad & Näringsliv i samarbete med Mitt Liv.

Mitt Liv är ett socialt företag med 12 års erfarenhet av att kompetensutveckla och samarbeta med näringsliv och offentlig sektor i frågor som rör mångfald, inkludering och likabehandling på arbetsplatsen.

De utbildar årligen mer än 3000 personer per år och har cirka 50 samarbetspartners som proaktivt vill arbeta med konkreta lösningar för att utveckla sitt mångfalds- och inkluderingsarbete. Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans stöttar Mitt Liv även cirka 700 personer per år med utländsk bakgrund och eftergymnasial utbildning att nå jobb motsvarande sin kompetens.

Kategorier: Arrangemang

Jazzfestival 2020

Publicerad: 2020-08-11 11:27

Ystad Sweden Jazzfestival

Årets Jazzfestival blev lite annorlunda i år utifrån rådande omständigheter.

Totalt under festivalen såg 900 personer konserterna fysiskt på plats (utifrån begränsningen på 50 personer/konsert) men drygt 9 000 såg koncerterna digitalt runt om i världen.  Länder som USA, England, Irland, Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, Polen, Sydafrika och Japan kollade in Ystad under Jazzfestivalen.

Fyra äldreboende fick egna koncerter, det anordnades Jazzkids på biblioteket och totalt 10st konserter livestreamades från Ystad Saltsjöbad och Teatern. Utöver det hälls sex koncerter av framtida jazzmusiker hos Mortens Café.

Ystad Sweden Jazzfestival återkommer 4-7 augusti 2021.

 

YSJF20_GitteOchJazzpågarna01_Foto-Harri-Paavolainen-150x150

Kategorier: Arrangemang

Nyinflyttardagen

Publicerad: 2019-12-03 09:47

Ystad gymnasium fylldes med förväntansfulla nyinflyttade Ystadbor.

På Nyinflyttardagen bjuds alla som flyttat till Ystads kommun under året in.

Nyinflyttardagen arrangerades på Ystad gymnasium och i år kom ca 170 gäster som möttes av ca 60 lokala utställare (föreningar, företag & organisationer)

Kulturskolans stråkensemble underhöll medan gästerna anlände och representanter från politiken hälsade gästerna välkomna i entrén.

Strax efter kl. 11 startade programmet i aulan och Tornväktaren, Roland Borg som varit Ystads Tornväktare i 52 år inledde programmet, därefter hälsade Kristina Bendz, kommunstyrelsens ordf, besökarna välkomna

Lars-Inge Persson, skolchef,  berättade kort om Ystads anrika läroverk/gymnasium och sedan var det dags för Ystad Stadsteater att berättar om det gamla Ystad med både spännande och ruggig historia, Ystads Stadsteater utsågs till Ystads kommuns Kulturpristagare 2017.
                           
Kristina Bendz tog sedan gästerna tillbaka till nutid och berättade om dagens Ystad och vad som planeras i kommunen de närmaste åren.

Avslutningsvis underhöll Frida Green. Frida var kommunens Kulturstipendiat 2015, kom även till final i TV4:s Talang och var snudd på att komma med i Melodifestivalen i våras.

När programmet var klart inne i aulan återvände besökarna till utställningen och däremellan serverades de soppa med bröd och risgrynsgröt med saftsås i skolmatsalen.

Festligheterna avslutades kl. 14.00.

Bild: Itta Johnson, Marknadsstrateg som höll ihop alla trådarna på Nyinflyttardagen

Itta Johnson

 

Kategorier: Arrangemang