RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Damlandslaget till Ystad

Publicerad: 2022-03-04 15:34

Varför är det positivt för Ystad att damlandslaget i handboll kommer hit?

Värdet av en landscamp

Anledningen till att vi på Marknad och Näringslivsavdelningen engagerar oss i att Svenska handbollslandslaget kommer till Ystad för att spela EM-kvalmatch i Ystad är flera.

Handboll är ett starkt varumärke i vår kommun. Många världskända handbollssspelare har utvecklats här genom dessa skapas idoler och förebilder för barn och ungdomar. Numera är det snart lika många tjejer som killar som spelar handboll och nyligen gick YIFs damer upp till Allsvenskan vilket stärker handbollen i Ystad ännu mer.

När damlandslaget kommer till Ystad får ungdomarna möjlighet att komma sina idoler nära och det skapar en ännu större drivkraft att hålla fast vid sin idrott.

Exponeringen av att landslaget kommer till Ystad är stor, vilket stärker varumärket. Det skapas stora möjligheter till business. Arenan fylls till bredden och sändningen når ett enormt stort antal tittare.

För oss är det viktigt att arbeta med arrangemang som stärker Ystads varumärke och som skapar förutsättningar för det lokala näringslivet och de som bor i vår kommun.

Under Marknad och Event kan du läsa mer om hur vi arbetar utifrån ett företagslotsperspektiv.

Ystads kommun_landslaget

Kategorier: Arrangemang

Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-02-28 11:11

Se och Gör i Ystad

Det händer mycket under året och för att lyfta fram kul saker som händer som vi känner till så har vi skapat #seochgoriystad. Du kan följa detta på vår Instagramkanal @naringslivystad

Att som företagare ha koll på vad som händer kring arrangemang och aktiviteter kan ge idéer kring hur man själv kan skapa mervärde och merförsäljning genom att vara med där det händer.

Vi arbetar även tätt tillsammans med Ystad i Centrum där många aktiviteter och arrangemang i Ystad sker och som kan vara bra att känna till.

Om du själv arrangerar ett evenemang eller arrangemang så kan du kostnadsfritt lägga upp detvisitskanesydost, här hittar du dessutom massor av aktiviteter och arranagemang.

Sist men inte minst, här hittar du kontakt till oss om du vill ha hjälp, stöd eller vägledning kring evenemang eller om du vill bolla idéer kring något du vill arrangera.

Välkommen till oss!

Se och Gör i Ystad

 

Kategorier: Arrangemang

Julskyltningssöndagen i Ystad

Publicerad: 2021-12-16 08:36

Julskyltningen i Ystad lockade många besökare till butikerna

Uppskattad julskyltning i Ystad

76 % av handlarna som svarat på utvärderingen av dagen uppgav att man hade en ökad omsättning denna dag jämfört med 2019 som också var en bra dag med ok förutsättningar.

Skyltsöndagen i Ystad växlade upp i år. Över 70 utställare fanns på plats och var utspridda över flera platser i staden. På Österportstorg var det fokus på barnens jul och på Stortorget var det en miljö av gammaldags jul.

Många av utställarna sålde slut på sina varor och överlag upplevde man det positivt att julmarknaden var utspridd på flera platser i centrala Ystad.

Klostret hade totalt 1300 besökare denna dag och allmänheten upplevde Ystad som fint och mysigt.

100 % av de som svarade på Ystad i Centrums enkät var nöjda.

Julskyltningen i Ystad arrangerades av Ystad i Centrum i samarbete med Ystads kommun.

Kategorier: Arrangemang

Jazzfestival 2020

Publicerad: 2020-08-11 11:27

Ystad Sweden Jazzfestival

Årets Jazzfestival blev lite annorlunda i år utifrån rådande omständigheter.

Totalt under festivalen såg 900 personer konserterna fysiskt på plats (utifrån begränsningen på 50 personer/konsert) men drygt 9 000 såg koncerterna digitalt runt om i världen.  Länder som USA, England, Irland, Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, Polen, Sydafrika och Japan kollade in Ystad under Jazzfestivalen.

Fyra äldreboende fick egna koncerter, det anordnades Jazzkids på biblioteket och totalt 10st konserter livestreamades från Ystad Saltsjöbad och Teatern. Utöver det hälls sex koncerter av framtida jazzmusiker hos Mortens Café.

Ystad Sweden Jazzfestival återkommer 4-7 augusti 2021.

 

YSJF20_GitteOchJazzpågarna01_Foto-Harri-Paavolainen-150x150

Kategorier: Arrangemang

Nyinflyttardagen

Publicerad: 2019-12-03 09:47

Ystad gymnasium fylldes med förväntansfulla nyinflyttade Ystadbor.

Kategorier: Arrangemang