RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Gott Liv på särskilda boenden

Publicerad: 2022-08-19 11:04

25-27 augusti, storsatsning för att skapa ett gott liv för alla på särskilt boende

Gott Liv

500-600 arrangemang ute hos våra äldre under de närmsta 1-2 åren. Detta kan bli verklighet om initiativet Gott Liv når sina mål. Initiativet grundar sig i att fler skall kunna få ett Gott Liv hela livet och satsningen har sin final på Stortorget i Ystad där du både kan lyssna till livemusik, lyssna på intressanta gäster live och bidra till insamlingen.

Idén till välgörenhetsprojektet föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och de kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Det finns 20 särskilt boende i Ystad, Tomelilla och Simrishamn och når Gott Liv sina insamlingsmål kommer de kunna ha 500-600 stycken arrangemang ute hos de äldre under 1-2 år. Med pandemin som fortfarande tynger vården så kommer detta verkligen göra skillnad.

- Ytterligare en positiva effekten blir att vi får möjlighet att engagera många av våra lokala kulturarbetare, säger Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd går in med vardera 100.000 kr och målet är att de ska lyckas samla in minst lika mycket till mellan den 18-28 augusti 2022.

- Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne. De ställer upp med allt detta fritt så att varje krona kan gå till aktiviteter för de äldre, säger Henrietta.

Inglasad radiostuga mitt på Stortorget i Ystad

Insamlingens huvudfokus kommer ske under perioden 25-27 augusti då en inglasad radiostuga placeras på Stortorget i Ystad. Då får alla som vill och kan möjligheten att lyssna och se intressanta gäster live och samtidigt vara med och bidra till att fler får möjligheten till ett gott liv - hela livet.

Redan nu finns möjligheten för alla som vill och kan att bidra till initiativet, genom att man swishar valfri summa direkt till Gott Liv. Alla pengar går oavkortat till att boka in lokala aktörer inom kultursektorn till särskilda boende. Insamlingen pågår mellan 18-28 augusti.

Läs mer på Gott Livs Facebooksida

Gott-Liv_Logo

Kategorier: Arrangemang

Nationaldagsfirande i Ystad

Publicerad: 2022-05-30 14:00

Många är med och bidrar till ett fantastiskt Nationaldagsfirande i Ystad, vi ser fram emot att fira tillsammans med dig

Nationaldagsfirande i Ystad

Mellan kl.11-16 är det aktiviteter i staden på 3 olika ställen i Ystad

På Stortorget så blir det uppträde av Studio Danza, musikalteater och Farmen deltagarna kommer på besök. På Österportstorg blir det karuseller och barnloppis. I Rådhusparken blir det utställare och festliga aktiviteter. Många Butiker och restauranger håller öppet denna dag.

Hoppas vi ses!

Skyltfönster på gågatan

I skyltfönstert på gågatan kan du se det mesta som händer i staden på Nationaldagen, passa på att ta en promenad förbi för att inte missa något skoj.

Aktuella uppdateringar om firandet

På Ystad i Centrums facebooksida handla i Ystad hittar du aktuella uppdateringar om aktiviteter som pågår.

Kategorier: Arrangemang

Damlandslaget till Ystad

Publicerad: 2022-03-04 15:34

Varför är det positivt för Ystad att damlandslaget i handboll kommer hit?

Värdet av en landscamp

Anledningen till att vi på Marknad och Näringslivsavdelningen engagerar oss i att Svenska handbollslandslaget kommer till Ystad för att spela EM-kvalmatch i Ystad är flera.

Handboll är ett starkt varumärke i vår kommun. Många världskända handbollssspelare har utvecklats här genom dessa skapas idoler och förebilder för barn och ungdomar. Numera är det snart lika många tjejer som killar som spelar handboll och nyligen gick YIFs damer upp till Allsvenskan vilket stärker handbollen i Ystad ännu mer.

När damlandslaget kommer till Ystad får ungdomarna möjlighet att komma sina idoler nära och det skapar en ännu större drivkraft att hålla fast vid sin idrott.

Exponeringen av att landslaget kommer till Ystad är stor, vilket stärker varumärket. Det skapas stora möjligheter till business. Arenan fylls till bredden och sändningen når ett enormt stort antal tittare.

För oss är det viktigt att arbeta med arrangemang som stärker Ystads varumärke och som skapar förutsättningar för det lokala näringslivet och de som bor i vår kommun.

Under Marknad och Event kan du läsa mer om hur vi arbetar utifrån ett företagslotsperspektiv.

Ystads kommun_landslaget

Kategorier: Arrangemang

Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-02-28 11:11

Se och Gör i Ystad

Det händer mycket under året och för att lyfta fram kul saker som händer som vi känner till så har vi skapat #seochgoriystad. Du kan följa detta på vår Instagramkanal @naringslivystad

Att som företagare ha koll på vad som händer kring arrangemang och aktiviteter kan ge idéer kring hur man själv kan skapa mervärde och merförsäljning genom att vara med där det händer.

Vi arbetar även tätt tillsammans med Ystad i Centrum där många aktiviteter och arrangemang i Ystad sker och som kan vara bra att känna till.

Om du själv arrangerar ett evenemang eller arrangemang så kan du kostnadsfritt lägga upp detvisitskanesydost, här hittar du dessutom massor av aktiviteter och arranagemang.

Sist men inte minst, här hittar du kontakt till oss om du vill ha hjälp, stöd eller vägledning kring evenemang eller om du vill bolla idéer kring något du vill arrangera.

Välkommen till oss!

Se och Gör i Ystad

 

Kategorier: Arrangemang

Julskyltningssöndagen i Ystad

Publicerad: 2021-12-16 08:36

Julskyltningen i Ystad lockade många besökare till butikerna

Kategorier: Arrangemang

Jazzfestival 2020

Publicerad: 2020-08-11 11:27

Ystad Sweden Jazzfestival

Kategorier: Arrangemang

Nyinflyttardagen

Publicerad: 2019-12-03 09:47

Ystad gymnasium fylldes med förväntansfulla nyinflyttade Ystadbor.

Kategorier: Arrangemang