RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Gott Liv i Backåkra

Publicerad: 2022-06-28 15:29

På Backåkra Summit möttes Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd, en idé föddes och idag var det premiär

Gott Liv

Gott Liv är ett initiativ från Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd i samarbete med Radio Active, Medborgarskolan, kommunerna Ystad, Tomelilla, Simrishamn och YA för att fler ska kunna få ett Gott Liv.

Idén föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Den 28 juni var det premiär på Ljuskällan där musikern Björn underhöll med sång och munspel. På plats fanns Angelica från Medborgarskolan som tog emot checken på 200 000kr. Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne.

Redan nu är 40st bokningar klara men det kommer bli fler, många fler. I slutet av augusti planeras nämlingen ett arrangemang inspirerat av musikhjälpen där både privatpersoner och företag kan vara med och bidra till ett gott liv.

Alla pengar går oavkortat till att boka in aktöter inom kultursektorn till särskilda boende. Du kan läsa mer om projektet på Gott Livs facebooksida

Gott Liv Gott Liv.jpeg medborgarskolan


Ystadmodellen i Alnarp

Publicerad: 2022-04-28 14:55

Ystadmodellen del ett genomfördes på Alnarpsgården

FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Den 28 april bjöd Hållbar Utveckling Skåne in till en halvdag på Alnarpsgården för att genomföra steg i i Ystadmodellen. Satsningen är en del av projektet ”Vägar till hållbar utveckling” som finansieras av Tillväxtverket och Region Skåne.

Bakom inbjudan stod Burlöv, Kävlinge, Staffanstorp och Nyföretagarcentrum Syd.

Smörgåsbordet växer

Precis i linje med konceptet inleddes förmiddagen med mingel bland de 17 utställarna för att visualisera de 17 hålbarhetsmålen.

Först ut i programmet var Frida Gothnier Leander, hållbarhetsstrateg på Malmö som föreläste under rubriken "hur kan jag arbeta och utveckla mitt företagande kopplat till de globala målen" Sedan var det dags för Caroline Düberg-Martinsson, Elis Sverige att föreläsa om hur företag kan integrera och få draghjälp av de globala hållbarhetsmålen.

Alla ca 80 deltagare var på förhand uppdelade och efter de två föredragen var det dags för diskussioner kring borden utifrån på förhand angivna frågeställningar. Det blev massor av spännande dialoger och sorlet i rummet talade sitt tydliga språk av engagemang.

Efter lite mingel och nätverkande var det sedan dags för sista föredraget, där Godsinlösen berättade om sin affärside och affärsutveckling under rubriken - En hållbar affär.

Det är ännu inte bestämt om Hållbar Utveckling Skåne ska projektleda resterande fyra steg i Ystadmodellen men vi kan konstatera att steg ett blev precis så bra som vi visste att det skulle bli.

Vi vet att vårt koncept fungerar. Genom att dela med oss skapar vi tillsammans ett smörgåsbord av oändlinga möjligheter samt växlar upp takten i linje med Agenda 2030.

Det var en stolt processledare som fanns på plats i Alnarp och som åkte därifrån fylld av energi!

ystadmodellen i alnarp med HUT

Moderator för dagen var Evalena Blomqvist, Godsinlösen och hon vägledde oss genom dagen och höll koll på det intensiva programmet.