RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Media Evolution

Publicerad: 2021-11-01 10:03

Media Evolution City Ystads nya mötesplats?

En vision om att bygga en ny mötesplats i staden 

Den 29 oktober samlades ca 25 företagare på Hotell Continental för att tillsammans föra en första öppna dialog om visioner och tankar kring hur vi tillsammans kan skapa en ny mötesplats.

Målbilden

Målbilden är att skapa en plats där människor kan ses, ha sin arbetsplats, företag ha sitt kontor, folk kan träffas för möten och inspiration, ta en fika eller en lunch, ha spontana möten, utbildas och förkovras, skapa nya samarbeten, bygga nya affärer, kompetensutvecklas, träffa nya kontakter.

En plats med många arenor, där det gemensamma ligger i mötesplatsen mellan människor, företag och utveckling. En plats med innovation i sikte och människor i fokus - möten, där det oväntade kan hända helt enkelt.

Media Evolution är Ystad kommuns samarbetspartner i denna satsning. Media Evolution är en medlemsorganisation i Skåne som har som varje år hjälper tusentals människor att navigera i digitaliseringens framfart.

Satsningen görs i samarbete med Media Evolution, som villl undersöka om det är en bra idé att öppna upp sin första community-baserade plats för arbete utanför Malmö just i Ystad.

- Idag har vi samlat personer med kunskap, personliga egenskaper och härlig energi, dessutom med ett stort lokalt engagemang vilket vi verkligen värdesätter i denna dialog berättar Angelica Erlandsson, Näringslivsansvarig Ystads kommun

Bakgrund

Sedan något år tillbaka har dialog kring möjligheterna med Media Evolution förts.

Ett initiativ till finansiering har tagits av Ystads kommun för att inleda arbetet kring förutsättningarna för satsningen. Man har även testat tankarna på några företag där mottagandet var positivt. Idag var det dags att bjuda in till ett av många dialogmöten framöver.

Media Evolution arbetar med community-byggande (medlemsverksamhet), arbete (Media Evolution City), foresight (The Conference) och utbildningar (projektet CoSkill).

- Idag har vi lyssnat på inbjudna företags behov och idéer. Vi kommer träffa fler företag framöver som inte kunde vara med idag och därefter bjuder vi in till fortsatt dialog. Man är varmt välkommen att löpande höra av sig till mig med uppslag och idéer, säger Pernilla Lavesson, projektledare och affärsutvecklare på Media Evolution

- Känns riktigt bra att startskottet nu gått. Dagens möte visar att det finns kraft i idén men att vi tillsammans nu måste hitta strukturen för långsiktighet. Ser nu fram emot kommande dialoger och hur vi tillsammans kan arbeta för att skapa en ny mötesplats med människor i fokus avslutar Per-Olof Lind, Ystads kommun

 
Vad är Media Evolution?

Media Evolution startade 2008, som ett gemensamt initiativ mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn för att främja förutsättningarna för tillväxt och innovation i det skånska.

Allt eftersom tiden har gått har media vuxit till att omfatta alla typer av organisationer som sysslar med digital utveckling och idag har Media Evolution mer än 350 medlemsföretag.

Media Evolution verkar för det som marknaden och det offentliga inte kan göra var och en för sig. Kunskapsspridning och insiktsarbete är centralt för verksamheten och sker kollaborativt med såväl medlemmar som ett stort nationellt och internationellt nätverk. 

Mötesplatsen Media Evolution City i Malmö skapades 2012 och finns idag på två ställen med över 100 företag med drygt 1000 besökare dagligen.

www.mediaevolution.se

Media Evulotion Ystad Media evulotion

Kategorier: Nätverk

Branschträff och workshop

Publicerad: 2021-09-14 11:41

Äntligen kunde vi genomföra en fysiskt branschträff, denna gång vår årliga träff med Ystads största jordägare

Branschträff med jordägarna

Årligen genomförs en branschträff med Ystads största jordägare och vartannat år står Ystads kommun som värd och vartannat jordägarna.

Träffen hade av naturligaskäl flyttats fram några gånger men nu var det äntligen genomförbart att ses på plats på Continental.

Agendan bestod av dialog kring Landsbygdsstrategin, Översiktsplanen, Allemansrätten och Invasiva arter/biologisk mångfald.

Första workshopen kring framtagande av en ny näringslivsstrategi

Direkt efter lunch gick några av jordägarna med oss tillbaka till Gamla Rådhuset för att genomföra den första workshopen i arbetet med att ta fram en ny näringslivsstrategi.

Det känns riktigt bra att vara igång med det arbetet och vi ser fram emot att arbeta med detta under hösten.

Har du frågor kring Näringslivsstrategiarbetet, kontakta angelica.erlandsson@ystad.se

workshop näringsliv jordägar branschträff

Kategorier: Nätverk

Näringslivsfrukost Ystad

Publicerad: 2021-04-13 11:27

Den13 april var det dags för livesändning av årets första näringslivsfrukost från Fritiden Hotell & Kongress! Du kan se den i efterhand på Ystads kommuns YouTube kanal.

Livesändning av Näringslivsfrukost

Det är alltid en hel del nerver när det är dags för livesändning och det var ett taggat team som fanns på plats på morgonkvisten på Fritiden Hotell och Kongress.

Klockan åtta startade sändningen från Ystads kommuns YouTube kanal och Johan Österberg och Lars Larsson, vice ordf. Företagarna/VD Hemrex hälsade välkomna.

Programmet innehöll intervjuer med Contentus VD Peter Hertzberg, Årets Företagare 2020 Jenny & Martin, Henrietta från 3magasin och Lise-Lotte Argulander från Företagarna Riks.

Vi fick också ta del av Ystads centrumutvecklingsprojekt: Hjärtat i Ystad och lära oss mer om projektet SPIRA av Johan Fjellkner, Sparbanken Skåne.

Frukosten avslutades med en intervju med en OS aktuell Ystadsprofil, nämligen Jim Gottfridsson.

Under tiden som frukosten pågåck så nätverkade en hel del företagare med oss via vår Instagramkanal vilket såklart är superkul!

Näringslivsfrukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Radio Active och Ystads Allehanda.

Missade du sändningen eller vill du se den igen?

Då hittar du den här:

Kategorier: Nätverk

Branschträffar

Publicerad: 2020-10-27 10:20

Vi har regelbundet olika branschträffar och senast i raden träffade vi de större jordägarna och fastighetsägarna i Ystads kommun

Jordägarträff

Årligen träffar vi de större jordägarna. Vi brukar träffas på våren, men i år gjorde pandemin att vi flyttade fram träffen till hösten.

Vi samlades på Charlottenlund där Claes Lachman tog emot oss. På agendan stod en genomgång av Översiktsplanen, landsbyggdsstrategin, invasiva arter samt konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer.

Vi hade många givande diskussioner kopplat till ämnena och förmiddagen avslutades med en rundvisning i slottet. Nästa jordägarträff planeras till våren 2021.

Fastighetsägarträff

Den 12/10 bjöd Kristina Bendz, Per-Olof Lind och Johan Österberg in fastighetsägarna i innerstaden för att tillsammans diskutera några fokusområden som är viktiga för Ystad som en fortsatt levande stadskärna.

Senare i veckan var det dags för den årliga fastighetsägarträffen med fokus på Cityindex 2020 tillsammans med Fastighetsägarna Syd

 

 

Kategorier: Nätverk

Högskolan i Kristianstad

Publicerad: 2020-06-30 13:18

Kategorier: Nätverk

Walk and Talk med Företagslots

Publicerad: 2020-05-20 09:14

I Coronatider hittar även vi på Marknad & Näringsliv nya sätt att träffa lokala företagare. "Walk and Talk med Företagslots" värt att prova!

Kategorier: nätverk

Varför en Tillväxtplan just nu?

Publicerad: 2020-04-16 16:08

Kategorier: Nätverk

Den viktiga tillväxtplanen

Publicerad: 2020-04-16 15:14

Vi har valt att intervjua Cherztin på Österlenkryddor som är ett företag där tillväxtplanen gjort att man snabbt kunde hitta fokus och stå stadigt i marken när tuffa vindar viner runt omkring.

Kategorier: Nätverk

Hållbarhet och nya affärer

Publicerad: 2019-11-26 16:27

120 deltagare och drygt 60 representerade företagare samlades i Ystad Arena

Kategorier: Nätverk

Fastighetsägarna Syd

Publicerad: 2019-10-23 16:18

En gång om året förlägger Fastighetsägarna Syd sitt styrelsemöte i Ystad

Kategorier: nätverk

Kommunbesök

Publicerad: 2019-03-06 11:42

Kategorier: nätverk

Kommunbesök

Publicerad: 2019-02-26 15:21

Erfarenhetsutbyte och nätverkande

Kategorier: nätverk

Kickoff med Tillväxt Syd

Publicerad: 2018-09-17 14:17

Måndagen den 10 september var det dags för Kickoff med Tillväxt Syd

Kategorier: nätverk

Näringslivsfrukost

Publicerad: 2018-06-12 12:35

Temat den 12 juni var Ungt företagande & en titt bakom kulisserna

Kategorier: nätverk

Näringslivsrådet

Publicerad: 2018-05-24 13:35

Näringslivsrådet sammanträder 5-6 ggr per år och har i syfte att främja dialogen mellan näringsliv och kommun

Kategorier: Nätverk

Årets jordägarträff

Publicerad: 2018-05-23 13:22

Kategorier: Nätverk